torsdag 30 juni 2011

Hur tänkte Svenskt Näringsliv nu?

Nu ger sig Svenskt Näringsliv in i det av den moderatledda regeringens arbete att öka klyftorna i samhället. Man spär på den människosyn som allt mer präglar samhället, där vissa anser sig vara mer värda än andra!

I en artikel i Aftonbladet går det att läsa att Svenskt Näringsliv menar att humanistiska utbildningar inte är till någon samhällsnytta och därför inte ska ha samma möjlighet till studiestöd utan istället vill man höja lånetaket för dessa utbildningar.

Med andra ord säger man att konst, teater, dans, musik och annat inom turism och publika atraktioner inte är ett skit värt! SKRÄMMANDE!

Man fortsätter med att kalla dessa utbildningar för "slöstudier" och "lågproduktiva"! Då vill jag påpeka att svensk musik är en av våra viktigaste exportvaror! Svensk litteratur och film står sig stark i den internationella konkurrensen och allt fler svenska skådespelare gör karriärer i andra länder! Även svensk konst och hantverk är internationellt gångbart på allra högsta nivå!

Har Svenskt Näringsliv blivit den moderatledda regeringens knähund som skäller på kommando? Vilket mandat har Svenskt Näringsliv att nischa människor och arbeta för ett ökat klassamhälle?

Enligt Svenskt Näringsliv är alltså turistnäringen med muséer, teater och andra publika attraktioner i princip värdelöst i förhållande till företagande och entreprenörskap. Hur ska man annars tolka detta utspel?

Att många artister, musiker, författare och konstnärer är egenföretagare verkar vara helt oväsentligt. De bidrar tydligen inte till samhällsnyttan!? Eller...?

/Matz

onsdag 29 juni 2011

Inlägg från högerkanten

Hade nästan på känn att Tomas Rådkvist (FP) hade skickat in sitt senaste blogginlägg som insändare till EP.

Bra att det kommer ett inlägg från högerkanten också så att folk inser att den moderatledda alliansen verkligen är ute på hal is.

Hoppas att mitt svar till Wiklund och Lagerquist kommer in i EP någon av de närmaste dagarna så att det blir en bra koppling till det Rådkvist skrev idag.

Är däremot tveksam till om W och L kommer att svara Rådkvist. Med tanke på hur de agerat gentemot honom den senaste tiden skulle det förvåna mig mycket. Läs hur Rådkvist själv uppfattar situationen. Skrämmande!

Men som sagt - det kommer mera!

måndag 27 juni 2011

Duellen är ett faktum

Måste ha trampat till ordentligt på moderaterna ömma tå vad gäller skolpolitiken! Spännande!

Jag känner mig också en aning hedrad att jag fick svar från finanskommunalrådet Wiklund i en skolfråga - och så snabbt dessutom.

Det finns ju de som skrivit insändare under våren med direkt ställda frågor till Anna Wiklund som fortfarande väntar på svar!

Nu går det ju att utläsa att Markus Lagerquist verkar vara författare till insändaren även om Anna Wiklunds svammel om regeringsreformer återupprepas från budgetdebatten i fullmäktige.

Så till själva svaret. Det går väl att sammanfatta med ett: Jaha?

Det är ju egentligen inget svar på min frågeställning utan snarare ett inlindande av sanningen i en massa av svammel och floskler.

Det finns fler som noterat detta. Tomas Rådkvist har gjort en bra sammanfattning av alliansens skolpolitik. Rätt spännande läsning faktiskt!

Var så säkra - de två moderaternas försök till försvar kommer inte att stå oemotsagd. Insändare nummer två från min sida är redan skriven och ivägskickad till EP!

To be continued!

/Matz

tisdag 21 juni 2011

Publicerad i EP 110621

Fick denna insändare publicerad i dagens EP:

Skolsatsning - en bluff?


Den moderatledda majoriteten i Enköping fick igenom sin budget för 2012 i fullmäktige förra veckan.

Därför vore det nu på sin plats att man också för Enköpings medborgare redovisar de ”satsningar på skolan” som man vid ett flertal tillfällen aviserat såväl i talarstolen i fullmäktige som i insändare och artiklar i EnköpingsPosten.

Från oppositionen ställde vi vid fullmäktige frågan om hur dessa ”satsningar” ser ut. Skolnämndens ordförande Ingvar Smedlund (M) kunde inte redovisa något svar.

Finanskommunalrådet Anna Wiklund (M) gick upp i talarstolen och började prata om lärarlegitimation, lärarlyftet och jobbskatteavdrag! Beslut på regeringsnivå – är det dessa som är majoritetens ”satsningar” på skolan i Enköping?

Moderaternas gruppledare i fullmäktige Markus Lagerquist använde sig av taktiken anfall är bästa försvar och ville ha en redovisning från oppositionen hur man tänkt ”penningsätta” sina visioner om skolan. Om han inte fick en sådan ansåg han det bara vara en bluff!

Nu är det ju som sagt så att det är den moderatledda majoritetens budget som gått igenom och vi har fortfarande inte sett någon redovisning av ”satsningen” på skolan.

Frågan kvarstår alltså och ställs nu till den moderata trion Wiklund, Smedlund och Lagerquist! Finns det någon satsning på skolan och hur ser den i så fall ut?

Eller är det, som vi hela tiden trott, den moderatledda alliansen som bluffar?

Matz Keijser (S)

måndag 20 juni 2011

Fas 3 - till vilken nytta för vem?

I början av maj satt Elisabeth Svantesson, moderat riksdagskvinna, med i SVT:s Debatt för att diskutera Fas 3. Hon försvarade denna katastrof till arbetsmarknadsåtgärd och menade att det är viktigt att man har ett arbete att gå till.

Svantesson och hela den moderatledda alliansen verkar inte förstå vad det är de själva drivit igenom!

I det till Debatt efterföljande webprogrammet Eftersnack ställs Svantesson öga mot öga med en kvinna som befinner sig i Fas 3. Kvinnan beskriver hur hon varje dag tar sig till den arbetsplats hon placerats på. Hon förklarar att hon själv måste bekosta resorna till och från "arbetet". Hon beskriver hur hennes arbetskamrater går ut och äter varje dag medan hon själv får klara sig på torra smörgåsar.

Svantesson får frågan om hon anser att kvinnan har en rimlig tillvaro i Fas 3. Svantesson tittar på kvinnan och säger:

"När man har varit långt ifrån arbetsmarknaden länge är det viktigt att man är där! Det är ju jättebra att du är där och att du känner att du möter respekt."

Vad svammlar människan om? Svantesson gör som alla andra moderater - glider undan genom att svara goddag-yxskaft-svar! Varför kan hon inte erkänna att Fas 3 är ett misslyckande?

Idag - en och en halv månad senare - svarar samma Svantesson på några frågor i Nerikes Allehanda:

Är det rimligt att Fas 3-deltagare kan få så lite i ersättning att de måste söka socialbidrag för att klara sig?
– Det ska vara skillnad på att leva på lön och på bidrag.
Hur stor skillnad är rimlig?
– Det är klart att den lägsta ersättningen på några tusenlappar inte är mycket pengar. Den som får så lite tycker säkert inte att det räcker, det är därför vi har socialbidrag som kan täcka upp om det behövs.

Det är en fruktansvärd människosyn som präglar den moderatledda alliansen politik. En politik som allt mer ökar klyftorna och orättvisorna i samhället. En politik som ger mer till de som redan har och mindre till de som redan kämpar för att få en någorlunda dräglig tillvaro.

Det är hög tid att skrota Fas 3!

/Matz

PS. Har du Facebook kan du gå in på http://www.facebook.com/home.php?sk=question&id=1622601178804&post_id=1657805658894 och ge din röst för att Fas 3 ska skrotas. DS.

söndag 19 juni 2011

Låt lärare vara lärare

På DN-debatt skriver miljöpartiets nya språkrör Gustav Fridolin att "höjda lärarlöner är det viktigaste för att få en bra svensk skola"! Jag är inte riktigt överens med Fridolin.

Mycket av det han skriver om i sin debattartikel håller jag med om. Sverige har inte råd att spara på skolan! "Varje lärare är viktigare än vilken finansminister som helst!" skiver Fridolin bland annat.

Han beskriver också hur en lärare och pedagog som kan inspirera och entuiasmera kan förändra ett barns liv likväl som en lärare som saknar förmågan kan innebära en katastrof för hela klasser.

Visst är lönerna en viktig del i att få fler att åter söka sig till lärarutbildningen, men det är ingen garanti för att vi i och med det får goda pedagoger. Därmed inte sagt att lärarlönerna inte måste upp ett antal trappsteg - tvärt om. Läraryrket är idag underbetalt!

Dock är läraryrket ett kall där pedagogiken måste sitta i ryggmärgen hos den som har just förmågan att väcka elevernas nyfikenhet och vilja att tillskansa sig kunskap. Lärarutbildningen är som sagt inte en garanti för att alla som examineras är goda pedagoger, men däremot ett medel för den som verkligen vill bli lärare och förstår förutsättningarna.

Men för att lärare ska kunna utöva sitt kall måste de även få tillbaka möjligheterna att också själva kunna få utvecklas.

Idag läggs allt mer administrativt arbete på lärarna - tid som skulle kunna utnyttjas mer effektivt och som skulle vara till gagn för både lärare och elever!

Genom att anställa fler vuxna i skolan ger man också lärarna utrymme att vara det de ska vara bäst på - att vara lärare, att förmedla kunskap, att entuiasmare och inspirera!

Mycket tid läggs idag också ner på att vara jourhavande psykolog, kurator, konflikthanterare, sjuksyster och rastvakt. Arbetsuppgifter som bland annat skulle kunna skötas av det som förr kallades skolvärd/skolvärdinna.

Återinför vi dessa funktioner på skolorna ger vi också tillbaka lärarna den status de så väl förtjänar!

Visst har Gustav Fridolin rätt - men bara till viss del. Lönen ska spegla det arbete man utför, men det är inte det viktigaste medlet för en bra svensk skola. Det måste vara att lärare ska få vara bäst på det de är bäst på - att vara lärare!

/Matz

lördag 18 juni 2011

Veckans bloggcitat - jo, jag tackar!

Det är ju lika roligt varje gång man blir uppmärksammad för sitt bloggande. Idag har Roten-sidan i EP med mig igen under rubriken "Veckans bloggcitat"!

Det är det av mina inlägg från i tisdags som fokuserade på moderaternas Markus Lagerquist och hur han målade in sig i det berömda hörnet, som denna gång fångade Rotens intresse.

Det jag blivit citerad på är att jag avslutade det inlägget med påstå att:

"Markus Lagerqists glashus krackelerade ordentligt i talarstolen! Fler såna tillfällen och moderaterna i Enköping har snart fått sin egen Eric Saade!"

På samma sida i EP finns också Tomas Rådkvist (FP) citerad. Jag har tidigare påstått att Rådkvist skulle bli utfryst från fortsatt allianssamarbete, men nu berättar han på sin blogg om den mobbing som med all tydlighet pågår - från samtliga allianspartier - mot honom.

Jag trodde i min enfald att man hos Enköpings politiker kunde skilja på sak och person, men i det här fallet är det uppenbart att vissa har en del kvar att lära!

Det är också intressant att läsa Rådkvists blogg där han beskriver hur (FP) lägger sig platt enbart för att få ingå i den moderatledda alliansen. Han menar att partiet gått så långt att man till och med släppt sin hjärtefråga och låter moderaterna helt hålla i taktpinnen vad gäller skolpolitiken. (Och det har vi ju sett hur det går!)

Tomas Rådkvist avslutar också sitt blogginlägg med en mycket intressant analys:

"Med ett sådant alliansstyre i Enköping bäddar man för maktskifte i valet 2014 och det tror jag vore en bra utvecklig för Enköpingsborna."

/Matz

fredag 17 juni 2011

ÄNTLIGEN - skulle Fylking ha sagt...

Det var väl ändå inte en dag för tidigt! Centerpartiets partiledare Maud Olofsson har bestämt sig för att kliva av.

När man lyssnat till den kritik som vuxit sig allt starkare mot Olofsson borde det ha hänt tidigare. Kanske hade det till och med gjort att (C) hade gjort ett bättre valresultat!

Nåja, nu har hon i alla fall bestämt sig för att plocka svamp istället, men tydligen vill hon stanna kvar som minister. Lite märkligt är väl det minsta man kan säga.

Så har då media något att skriva om igen - ända fram till september då Olofsson kliver av. Spekulationerna är redan i full gång och man har redan utsett två huvudkandidater.

Det hinner nog flyta mer vatten under broarna innan media lyckats få nys om vem som verkligen kommer att bli centerns nya partiledare. Suck!

/Matz

torsdag 16 juni 2011

Snurrigt bluff-försvar

Har lite svårt att släppa budgetdebatten i fullmäktige i tisdags. Den här gången reflekterar jag över vad det moderata finanskommunalrådet Anna Wiklund var upp i talarstolen och sa när det gällde skolan.

Den så kallade satsningen på skolan som moderaterna gått ut med har ju visat sig inte alls vara någon satsning utan bara en ren kostnadstäckning för de ökade hyres- och lönekostnaderna. Elever, föräldrar och personal kommer inte märka någon skillnad!

Detta påpekade Rolf Carlsson (S) i sitt anförande under debatten och kallade moderaternas skolpolitik för bluff.

Här måste det ha snurrat till ordentligt i de moderata politikernas huvuden och man stod helt svarslösa. Först var det ordförande i skolnämnden Ingvar Smedlund som inte kunde redovisa hur deras satsning såg ut.

Anna Wiklund gjorde dock ett försök till försvar, men började prata rikspolitik!

"Lärarlegitimationen införs! Det är en satsning, framför allt för eleverna. Lärarnas karriärmöjligheter ökar. Lärarlyftet - hela 3,6 miljarder satsas på detta. Det är en satsning! Jobbskatteavdraget - det innebär att en lön..."

Här bröt fullmäktiges ordförande, och partikamrat till Wiklund, Jan Petersson in. Till och med han måste ha tyckt att det började bli aningen pinsamt att kommunalrådet försökte använda regeringsbeslut för att försvara sitt egen misslyckade skolpolitik i Enköping.

När Tomas Rådkvist frågade om det egentligen var det regeringen gör på riksnivå som är satsningen och att det inte finns någon satsning i Enköping kom ett kort svar från Wiklund:

"Nej, det är det inte alls! Allt beror på allt! Punkt!" Där kom det nya favorituttrycket igen - och ingen förstod svaret! Lite goddag-yxskaft över det!

Nej, Anna Wiklund - det här var nog ett klavertramp som visar på att den moderatledda alliansen börjar tappa greppet helt och hållet!

Näst i tur i talarstolen var Wiklunds partikamrat Markus Lagerquist, som menade "att om man inte penningsätter sina idéer är det en bluff" som svar på Rolf Carlssons inlägg.

Jag skulle nog vilja påstå att den moderata skolpolitiken i Enköping är den största bluffen. Man säger sig satsa på skolan´men man penningsätter endast kostnadstäckningar och använder rikspolitiska åtgärder för att försöka dölja sitt eget misslyckande och brist på visioner.

Jag hoppas verkligen att Enköpings medborgare tar sig tid att titta igenom webfilmsupptagningen från fullmäktige så att fler förstår vad det är som håller på att hända! Att fler synar den moderatledda alliansens bluff !

Gå in på:
http://web22.abiliteam.com/ability/show/xaimkwdoi/kf_20110614/speed.asp

Klicka på "Visa" och hoppa sedan in ungefär 270 minuter in i filmen och ta dig sedan tid några minuter för att höra Wiklund och Lagerquist trassla in sig ordentligt.

/Matz

onsdag 15 juni 2011

Bluffar om satsningar

"Oj, vad trötta de var och vad nöjda de är. De lutar sig tillbaka och inväntar nästa skattesänkning!"

Så sa Håkan Juholt efter sin första partiledardebatt idag. (En debatt som han för övrigt ska känna sig mycket nöjd med själv där han mycket skickligt pressade statsministern.)

Håkan Juholts beskrivning av hur den moderatledda regeringen beter sig stämmer även riktigt bra lokalt här i Enköping och den moderatledda majoriteten.

"Det går bra för Enköping!" Vad säger det egentligen? Vad vill den moderatledda alliansen i Enköping. Vad är det för "satsningar" man gör de kommande åren?

Frågetecknen är många, men under budgetdebatten vid gårdagens fullmäktige fick vi inte ett enda svar! Oj, vad trötta de är och vad nöjda de är! Men vad vill de egentligen?

Taktiken; anfall är bästa försvar - den har anammats av majoriteten! Inte så skickligt kanske, men man slingrade sig hela tiden genom att, istället för att stå till svars för sin egen politik, angripa oppositionen. Det blir allt tydligare att det inte längre finns någon borgerlig politik i Enköping - heller!

Man pratar om satsningar som när det kommer till kritan inte är annat än kostnadstäckningar!

När det gäller miljö- och byggnadsnämnden, där jag sitter som andre vice ordförande, står vi inför ett tufft 2012. Den borgerliga budgeten räcker nätt och jämnt till att täcka ökade lönekostnader för de nyrekryteringar som görs nu på byggsidan.

Inget mer, inga visioner! Ingen tanke om hur man ska nå sina egna strategiska mål om det "Goda gröna Enköping" där man också pratar om miljöarbete och utvecklingsprojekt. Hur ska det gå till?

Ja visst ja - jag höll på att glömma! Det moderata finanskommunalrådet Anna Wiklund har fått ett nytt favorituttryck:

"Allt beror på allt!"

Vad hon menar egentligen är det nog inte så många som vet. Men en sak vet vi:

De borgerliga så kallade "satsningarna" är inte mer än en enda stor bluff. Så Anna Wiklund; allt beror inte på allt - det mesta beror på den moderatledda alliansen!

/Matz

tisdag 14 juni 2011

(M)arkus målar i blå nyanser

Det finns få politiker inom fullmäktige som triggar igång oppositionen så till den milda grad som moderaternas Markus Lagerquist. I dagens budgetdebatt kom vi igång ordentligt när Skolnämnden diskuterades.

Lagerquist har antingen valt som sin taktik att lägga ord i mun på oss eller så lyssnar han helt enkelt inte på vad vi säger. Det som är intressant i just detta är att han själv anser sig "tala för döva öron"!

Faktum är Markus Lagerquist att vi hör väldigt tydligt vad du säger och förhoppningsvis även de medborgare som följer fullmäktige på webben eller på radion. (Det går ju även att se i efterhand på kommunens hemsida!)

Lagerquist gick till attack mot andra vice ordförande i Skolnämnden och tillika Socialdemokrat Rolf Carlsson när denne presenterade idéer kring vad vi skulle vilja se som satsningar. Lagerquist ville ha siffror på hur vi skulle finansiera detta medan han själv och hans allianskamrater inte visat en enda siffra på sin egen så kalla de "satsning" på skolan.

"Ni målar med breda penseldrag" fortsatte Lagerquist utan att inse att han själv målade in sig i ett hörn där det med all tydlighet blev allt trängre! Kroppsspråket visade också med all tydlighet att det började bli lite svettigt.

Om vi fick någon redovisning av hur den moderatledda alliansen "skolsatsning" ser ut i siffror? Nej nej!

Markus Lagerqist's glashus krackelerade ordentligt i talarstolen! Fler såna tillfällen och moderaterna i Enköping har snart fått sin egen Eric Saade!

/Matz

Anna Wiklunds trollerilåda

Lunchen avklarad och nu återupptar vi mötet. Vi har hunnit med den inledande delen av budgetdebatten och nu går vi in på respektive nämnd.

Ibland går det fort! Hann inte ens skriva klart blogginlägget förrän det var min tur i talarstolen. Här kommer en kort redovisning av mitt inlägg ifrån podiet:

"Precis som Helena Proos sa i sitt inledningsanförande är det inte lätt att utläsa till vad och hur alliansens budget ska användas eller hur den kommer Enköpings medborgare till dels.

Och som Roger Andersson sa har Miljö- och byggnadsnämnden en redan begränsad budget.

Idag får mycket av det viktiga arbetet med återföring av kunskap om miljö och hållbar utveckling ut mot exempelvis skolor stå tillbaka just på grund av redan begränsade ekonomiska resurser. Hur rimmar det med alliansens strategiska mål om det "Goda gröna Enköping" och "miljöarbete och utvecklingsprojekt"?

Alliansens budgetförslag för 2012 ser inte ut att lösa den problematiken. Inte heller för de därpå kommande åren.

Anna Wiklund inledde den här budgetdebatten med att ifrågasätta Miljöpartiets budgetalternativ och ställde frågan om vad som ska "trollas bort". Därför känns det helt OK att spinna vidare på det temas:

Det skulle vara intressant att höra Anna Wiklunds och alliansens trollformel för Miljö- och byggnadsnämnden!

Jag yrkar bifall till det Socialdemokratiska budgetalternativet!"

/Matz

Heldag i fullmäktigesalen

Visserligen började dagen i Enköpingsrummet och en kort Kommunstyrelse, men resten av dagen och förmodligen också en stor del av kvällen kommer att tillbringas i fullmäktigesalen för att bland annat avhandla Budget 2012-2014.

För den som är intresserad går det att följa fullmäktige på:
http://web22.abiliteam.com/ability/show/xaimkwdoi/kf_20110614/speed.asp

Ska också försöka hinna med att referera valda delar här på bloggen - så välkommen åter!

/Matz

måndag 13 juni 2011

Abrahamsson (FP) fick vara med...?

Så hade man laddat för en heldag på Fagerudd med utbildning i miljöbalken och vad händer? Jo, föreläsaren går och drar på sig en sommarförkylning. Det är ju inte så mycket att säga om, men det var synd.

Nåja, jag hade ju tagit ledigt från jobbet och satt in vikarie så det fick bli en kompdag i hemmets lugna vrå. Lite trädgårdsarbete blandat med inläsning av handlingar till morgondagens fullmäktige kan vara en bra kombination. Utomhus blir det i vilket fall som helst.

Det passar också rätt så bra att kunna ladda upp på det här viset i och med att jag igår tillsammans med några gamla musikervänner tillbringade kvällen på Katalin i Uppsala. På scenen var det Thin Lizzy! Så nära originalet man kan komma med tanke på att Phil Lynott och Gary Moore sitter och jammar en trappa upp så att säga.

Men med Scott Gorham på gitarr, Brian Downey på trummor och Darren Wharton på klaviatur blev det ändå lite känslan av det gamla. Tyvärr var ljudetkvaliteten inte den bästa och sångaren Ricky Warwick skulle nog bara försökt göra sin egen grej istället för att försöka intonera och
frasera som Lynott - ibland blev det nästan pinsamt dåligt! Några gånger till och med falskt!

Men som upplevelse var det helt OK! Många sköna låtar att sjunga med till och visst blir man sugen att lira själv ;)

Avlutningsvis måste jag ändå kommentera dagens insändare i EP av EU-minister och tillika folkpartisten Birgitta Olsson som tillsammans med partiets lokala stjärnskott Jenny Abrahamsson skriver om bland annat att "EU inte har råd med världens bäst utbildade hemmafruar"!

Det de båda folkpartisterna menar är att det bland annat krävs utbyggd barnomsorg för att vi ska nå en sysselsättningsgrad på 75% för båda män och kvinnor och att det är kommunernas ansvar att se till att detta finns. Det i sin tur skulle gynna tillväxten och den europeiska ekonomin. Sant!

Då kan jag ju upplysa stjärnskottet Abrahamsson om att vi från Socialdemokratiskt håll vill se till att kvinnor och män ska ha möjlighet att jobba oavsett tid på dygnet. Därför vill vi ge möjlighet till så kallade nattis, men det har FP hela tiden sagt NEJ-till! Vakna Jenny!

Dessutom sitter du med i en allians som hela tiden förespråkar en återkomst av hemmafruarna i det svenska samhället. Bland annat genom att du tillsammans med dina parti- och allianskamrater drivit igenom vårdnadsbidraget - det är en riktig kvinnofälla som låser fast kvinnor i just hemmafrurollen.

För några månader sedan satt ett antal översminkade damer i TV och talade med stolthet om att de såg hemmafrun som en statusmarkering och att de dessutom ansåg att hemmafrun skulle får någon form av ekonomiskt bidrag. Vilken sida om mittstrecket dessa damer stod är ju inte så svårt att lista ut. En av dem var dessutom en topprepresentant för KD!

Say no more...nudge, nudge...wink, wink...

/Matz

fredag 10 juni 2011

Back in business

Så har då skolavslutningen klarats av och livet börjar återgå till det normala. Det har gått åt en hel del energi och tid till förberedelser, öva och genomföra. Men nu är det som sagt klart för denna gång!


Nästa vecka startar i politikens tecken med utbildningsdag på måndag. Då ska Miljöbalken plöjas igenom på en heldag.

Tisdag blir det både Kommunstyrelse och fullmäktige. På det sistnämnda kommer största delen att handla om budget och mål för 2012-14. Nu är det verkligen dags för den moderatledda majoriteten att bekänna färg och förtydliga alla "satsningar" man tänker sig inom olika områden.


Spännande kommer det att bli!


Det ska också bli mer bloggande framöver med en blandning av lokalt, nationellt och globalt. Det som på något sätt berör eller upprör.


Vi ses!


/Matz

AddThis

Share |