onsdag 23 november 2011

Politisk minoritet föreslår nedskärningar

Återigen spännande läsning i EP! I presentationen av nytt budgetförslag för 2012 är det bara tre partier kvar inom den så kallade alliansen. M, C och KD lägger alltså fram ett förslag med tuffa besparingar! Folkpartiet ställer sig inte bakom det förslaget och sprickan inom alliansen är ett faktum!

Det är också intressant att läsa att ärendet om budgeten lyftes bort från agendan för kommunstyrelsens arbetsutskott. Anledningen ska enligt EP vara att alla partier inte fått se de tre partiernas förslag före mötet. Utfrysningen av folkpartiet har redan börjat verkar det som!

Och igår skrev Ingvar Smedlund om mobbing och att en "elak dimma som läggs över det politiska slagfältet"! Visst är det intressant!?

Man blir också fundersam kring hur finanskommunalrådet Anna Wiklund (M) tänker när hon hävdar att Enköping ligger bättre till än andra kommuner i länet. Det är ju helt ointressant! Vad hjälper det de verksamheter som drabbas av tuffa nedskärningsar? Hur blir det bättre för Enköpings medborgare?

Även Wiklunds resonemang kring nedskärningsförslaget på 10 miljoner för skolorna gör mig något förbryllad. Redan tidigare har jag påpekat att det som alliansen tidigare kallat för "satsning" på skolan inte skulle räcka till löneökningar och ökade hyreskostnader. Nu kommer alltså ett förslag om en stor besparing och då menar Wiklund att "det inte behöver slå så hårt"!

Det är alltså en politisk minoritet som lägger fram ett nytt budgetförslag med tuffa besparingskrav! Nu väntar ett spännande kommunstyrelsesammanträde i slutet av november och ett än mer intressant fullmäktige på Luciakvällen den 13 december!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |