tisdag 6 december 2011

M, C och KD struntar i politiskt fattade beslut

Dagen har tillbringats i fullmäktigesalen för årets sista Miljö- och byggnadsnämnd. Politik är spännande på många olika sätt.

Redan i förskolan och skolan har vi ett uppdrag att fostra våra elever till demokratiska människor för att på så sätt kunna upprätthålla och utveckla demokratin. I detta värdegrundsarbete lär vi bland annat eleverna att beslut som fattas av en majoritet i en fråga är det beslut som gäller! Detta arbete känns efter dagens nämndmöte än viktigare!

På dagens agenda fanns en punkt med om budgetfördelning för 2012. I handlingarna fanns också mycket riktigt ett förslag till fördelning, men som byggde på ett förslag till reviderad budget som M, C och KD lade fram vid kommunstyrelsens (KS) möte den 29/11.

Nu blev ju resultatet att KS beslutade att anta det Socialdemokratiska förslaget till reviderad budget. Därför borde också Miljö- och byggnadsnämnden ta ställning till en budgetfördelning som byggde på det beslutet. Enkel och simpel logik! Med detta som argument yrkade jag, tillsammans med oppositionsgruppen, därför att ärendet skulle bordläggas.

Istället för att följa den ordning som med all rimlig logik borde gälla, nämligen att följa fattade politiska beslut, valde ordförande att ställa sitt förslag mot mitt bordläggningsförslag. Det gick till och med så långt att jag tvingades begära votering för att avgöra frågan!

Tre S-röster, en från MP och en från FP avgjorde saken och med siffrorna 5-4 bordlades ärendet!

Jodå - M, C och KD reserverade sig!?

Nog är det väl ändå märkligt att den moderatledda minoriteten gång efter annan visar att de anser sig stå över demokratiska processer, kunna undanhålla information, belägga folk med munkavle och nu alltså också gå emot poltitisk fattade beslut! Man undrar var det ska sluta?

Därför känns det bra att vi Socialdemokrater följer de demokratiska spelreglerna, är tydliga med vår vision om Enköpings kommun, tar ansvar för kommunens verksamheter och värnar välfärden!

/Matz

1 kommentar:

  1. Bra att EP:s Anette Östlund gjorde en artikel av detta. Nu blev det verkligen tydligt att det inte bara var ett misstag av C och M utan en medveten handling att gå emot ett politisk taget beslut och därmed alltså visa på att man inte bryr sig om demokratiska spelregler! Skrämmande!

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |