tisdag 8 december 2009

Moderata regeringsföreträdare ljuger!!!

Inte konstigt att politikerföraktet ökar när de högst uppsatta politikerna inte kan hålla sig till sanningen! I det här fallet handlar det om socialförsäkringsminister Christina Husmark Pehrson (M) som sitter och ljuger i direktsänd TV i programmet Agenda.

Husmark Pehrson sa:

"Inga remissinstanser har i sina remissvar poängterat att det kunde få de här orimliga koncekvenserna" (gällande de sjukskrivningsregler jag skrev om i mitt förra blogginlägg.)

Försäkringskassan själva skrev i sitt remissyttrande:
  • "För att Försäkringskassan ska kunna tillämpa reglerna på ett rättssäkert sätt behövs förtydligande av de kriterier som ska gälla."
  • "Risken är att den enskilde hamnar i kläm och står utan försörjning."
  • "Försäkringskassan AVSTYRKER därför ett ikraftträdande den 1 juli 2008."

Riksförbundet för Social och Mental Hälsa skrev i sitt remissvar:

"...ett stort antal människor med psykiska ohälsotillstånd kommer att bli arbetslösa och samtidigt 'utförsäkrade' ut sjukförsäkringen. Detta kommer naturligtvis inte att leda till att flera sjuka kommer ut i arbete."

Läkarförbundet hade också synpunkter som skickades in som remissvar:

"Läkare kan inte kompensera brister i socialförsäkringssystemet med sin egen arbetsmiljö. Brister i förslagets olika delar ska inte heller äventyra individers anställning."

Statskontoret skrev följande yttrande:

"Statskontoret avstyrker ett genomförande av reformen redan den 1 juli 2008. Vi menar att beredningen av förslaget har varit bristfälligt. Konsekvensbeskrivningar saknas i stora delar."

Allt detta sitter alltså Christina Hulrmark Pehrson, som högst ansvariga för att sjukförsäkringsreformen genomförs, och förnekar i TV! Det är den typen av företrädare och människosyn som präglar den moderatledda regeringen.

Nu måste vi sätta ner foten! Det måste bli ett stopp på maktfullkomlighetens och egoismens raserande av den svenska välfärden!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |