måndag 21 december 2009

Ska man skratta eller gråta?

Statsminister Fredrik Reinfeldt satt i gårdagens Agenda och svarade på frågan om vad han har att säga till de på SAAB som nu blir arbetslösa lagom till jul. Hans svar visar på total brist på empati och insyn i hur det är att leva som arbetslös:

"Mitt besked är att det finns jobb över hela Sverige att söka! Attityden kan inte vara att 'nu går världen under'!"

Det är ju helt tydligt att Reinfeldt levt i den egocentriska kapitalistbubblan i hela sitt liv. Han har ingen förståelse för att för den som blir arbetslös är känslan just den att hela världen går under. Fötterna, som tidigare stod stadigt på marken, slås helt plötsligt undan och man faller handlöst till marken.

Senare i programmet fick Reinfeldt frågan om varför de personer som idag är långtidssjukskrivna men som jobbar deltid ska behöva lämna sina jobb för ett liv i arbetslöshet. Här blir statsministern oss svaret skyldig! Likt en hal ål slingrar han sig och säger:

"Det här är beskrivningar av en förmodad reaktion på en reform som ännu inte trätt i kraft. Omställning och förändring gör ont. Det är svårt att få allting att bli perfekt."

Ytterligare en gång visar Reinfeldt vilken människosyn den moderatledda regeringen står för och den totala bristen på medmänsklighet och solidariskt tänkande.

Man vet inte om man ska skratta eller gråta!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |