söndag 14 november 2010

Är detta slut början på något nytt?

Det var väl kanske oundvikligt! Däremot var det för mig något förvånande att hon gick ut med beskedet redan idag. Mona Sahlin avgår som partiledare!

Det måste vara tufft att fatta ett sådan beslut efter ha gått in för uppgiften med intentionerna att bli den första kvinnliga statsministern.

När nyheterna visar en sammanfattning av Mona Sahlins år inom politiken läggs tyvärr mest fokus på den så kallade Toblerone-affären och sorgligt nog kommer det förmodligen att bli det man även framöver kommer att associera henne med.

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg kommer detta beslut med största sannolikhet innebära att hennes tid som politiker är slut. Trist - men troligen sant!

Måste också lägga till ytterligare ett namn till listan på tänkbara efterträdare på partiledarposten:
Morgan Johansson

/Matz

1 kommentar:

  1. Det är lätt att hamna i en talkör i dessa dagar!
    Många ropar på förändring och omformning av parti och politik,även dom som vill se en ytterliggare försvagning av SAP säger sitt!

    Alliansen med Moderaterna som klart och tydligt nav vann valet på en politik som härstammar från tidigt 1900tal denna gång.

    Jag är fullständigt övertygad om att det kommer tidevarv där socialdemokratiska grundläggande värderingar och politik finner sin framgång och acceptans igen!

    Att modulera om sin politik till en affär där man "tar hem" det väljare vill köpa tror jag inte är ngt varaktigt koncept för framgång.

    Den kava sjö som Reinfeldt och Co rott omkring i några år nu kan inom en snar framtid förvandlas till ett surfarparadis och då måste våran kompassriktning vara uttagen,trygg och stenklar..oavsett vem som är kapten!!

    SvaraRadera

AddThis

Share |