tisdag 24 november 2009

Alliansen i Enköping spricker


Så är det då fastställt att alliansen i Enköping har spruckit!

Efter debatten kring ombudgetering i fullmäktige förra veckan var det ganska tydligt att kommunalråden Wiklund(M) och Hedén(C) var "något" irriterade på Folkpartiets Sigbritt Dahlberg. Hon la ett förslag som inte stämde överens med, och över huvud taget inte var förankrat i, den borgerliga alliansen.

Nu går man alltså så långt att man säger upp samarbetet med (FP), vilket kommer att innebära att partiet mister sin plats i KS och KSAU.

Helt klart är i alla fall att den moderatledda alliansen i Enköping har uppenbara problem just nu och snart drar valrörelsen igång ordentligt. Jag ser verkligen fram emot det!!!

/Matz

2 kommentarer:

  1. Enköpings kommun är välfungerande med kontroll på ekonomin. Vi har klarat den globala ekonomiska krisen jämförelsevis bra.

    Det finns en klar majoritet i fullmäktige även i fortsättningen. Så jag ser inte att det finns några "uppenbara problem" för alliansen.

    SvaraRadera
  2. Förstår inte hur du, Johan, kan förneka att ni har problem inom alliansen när ni säger upp samarbetet med folkpartiet som, så vitt jag vet, ingått i alliansen de senaste tre åren! Anledning: (FP) var inte överens om att ni inom alliansen har kontroll på ekonomin! Det står ju för någonting - eller hur!!!

    Det är ju helt klart att ni har UPPENBARA PROBLEM inom alliansen. Så uppenbara att det inte längre finns någon allians i Enköping!

    Det som finns och som blir allt tydligare är att det är en moderatledd majoritet som sollar bort det som inte passar. Vad blir det nästa gång?

    SvaraRadera

AddThis

Share |