söndag 14 november 2010

Oro och spekulationer

Idag hålls ett så kallat krismöte med partidistriktsordföringarna. Att det är det allmäna tillståndet inom socialdemokratin som står på agendan är ju ingen hemlighet direkt. Frågan är bara vad det kommer att utmynna i!?

Det spekuleras kring Mona Sahlins avgång eller inte. Det skulle förvåna mig om hon skulle ställa sin plats till förfogande redan nu, men att det kan komma att ske vid extrakongressen är inte helt omöjligt.

Skulle det vara så - oavsett om det blir idag eller i vår - är Sahlins politiska karriär över från och med det att hon kliver av.

Det är kanske dags att släppa fram någon yngre förmåga. Därmed inte sagt att Mona är lastgammal med sina 53 år, men med en historisk tillbakablick finns det mycket som talar för en föryngring.

Per Albin Hansson tillträdde som partiledare vid 40 års ålder, Tage Erlander var 45 år och Olof Palme axlade manteln som 42-åring. Tre starka socialdemokratiska partiledare som också satt kvar på sin post i över 20 år var!

Tyvärr har jag ingen egen kandidat, men det finns ju ett antal personer som det redan diskuteras kring - Veronica Palm, Luciano Astudillo, Mikael Damberg och Ardalan Shekarabi. Ja, till och med Jytte Guteland finns med i spekulationerna.

Endast framtiden kan utvisa var vi landar...

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |