tisdag 2 november 2010

Fullmäktige med återremiss

Första fullmäktige med nya gruppen! Spännande med så många nya ansikten och kul att det är en hel del unga (alltså under 30)!

Kvällen inleddes med mingel och musik! Ett trevligt och lättsamt inslag!

Vi valde till att börja med ett nytt presidium: Ordförande Jan Petersson (M), 1:a vice Monica Hallgren (C) och 2:a vice Anneli Djurklou (S).

Punkt 8 på dagordningen var förändrad politisk organisation. Precis som i Kommunstyrelsen yrkade vi återremiss och med voteringssiffrorna 29-22 fick vi till en minoritetsåterremiss. En liten seger i alla fall.

Majoriteten, eller vad de nu är, fick visserligen med sig både SD och FP. Frågan är bara hur väl insatta i frågan dessa partier är!?

Samarbetet mellan trojkan M, C, Kd och Folkpartiet känns fortfarande lite osäkert! På det konstituerande KS-mötet som följde direkt på fullmäktige lämnades fortfarande den fjärde borgarplatsen i KSAU vakant. För mig betyder det bara en sak: FP känns blåsta på konfekten!

/Matz

1 kommentar:

  1. Hej Matz
    Jag noterar idag(4/11)att Norrtälje kommun inför samma typ av 1a vice ordförande som det föreslås här i Enköping.
    Reformen är alltså ingen ide som smidits fram i denna företagarnas drömkommun utan det verkar mer som det är en produkt framtagen på riksplanet!
    Personligen tycker jag att frågan har god substans till att diskuteras mycket mer med hänsyn till ev verkan och orsak!?
    Den intresserade kan surfa in på Norrtälje Tidning.se

    SvaraRadera

AddThis

Share |