söndag 18 april 2010

Kan det bli tydligare?

Publicerad i EP (fast inte hela) 2010-04-22

Skillnaderna mellan socialdemokratisk och borgerlig politik och människosyn blir allt tydligare. Vi socialdemokrater har alltid och kommer alltid att kämpa för minskade klyftor, ökad jämlikhet och ett gemensamt ansvarstagande för ett rättvisare samhälle. Idag, efter fyra år med borgerligt styre, är det viktigare än någonsin!

Vecka efter vecka kan vi i EP läsa hur företrädare för den moderatledda politiken slår sig för bröstet och lovordar det samhälle vi lever i idag. Enköpings moderata finanskommunalråd Anna Wiklund och centerns riksdagskvinna Solveig Zander är några av dem som är stolta över vad de varit med om att genomföra de senaste åren.

De är stolta över nedskärningarna i trygghetsförsäkringarna, att klyftorna i samhället ökat och att ungdomsarbetslösheten i princip är den högsta i Europa. Stolta över att de rika blir allt rikare, att barnfattigdomen nått rekordnivåer, att socialbidragen ökar och att de orättvisa skatterna för pensionärerna ökar skillnaderna mellan löntagare och just pensionärer.

Kan det bli tydligare?

Nu vill vi ändra färdriktning och hoppas därför på ditt stöd i hösten val. Vi vill ändra utvecklingen genom att ge fler möjligheten att växa, leva ett rikare liv och nå framgång. Vi har en tro på den enskilda individen!

Vi vill att vi tillsammans, utifrån förutsättningar, ska kunna bidra till ett rättvisare samhälle där alla, utifrån behov, kan känna trygghet och ta del av välfärden.

Vi sätter jobben först med särskilda insatser för unga och nyanlända som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Kvinnors sysselsättning måste också öka.

Utbildning ger individen möjlighet att utvecklas. Här vill vi åter öppna dörrar som den nuvarande regeringen stängt under fyra års tid.

Barnfattigdomen måste minska! Vi kan aldrig acceptera att vart sjunde barn lever under fattigdomsstrecket. Därför vill vi bl.a. höja flerbarnstillägget, höja tilläggsbidraget till studenter med barn och höja underhållsstödet för ensamstående föräldrar.

Regeringens politik har, i motsats till vad de gick till val på 2006, ÖKAT bidragsberoendet. Det är konsekvenserna av misslyckad jobbpolitik, misskötsel av sjukförsäkringen och den cyniska hanteringen av dem som förlorar jobbet. Vi vill minska socialbidragsberoendet!

Valet den 19 september är ett vägval! Ett vägval där du kan välja fler jobb, minskade klyftor och ett rättvisare samhälle - inte fyra år till av motsatsen.

Kan det bli tydligare?


/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |