tisdag 27 april 2010

Pinsam pajkastning av Odell

Rödgrönt förslag på mer pengar till vård, skola och omsorg blev svårt för kommunminister Mats Odell (KD) att bemöta. Det enda han kom på var:

"Det är ren Tobleronepolitik. Man tar det på kortet och skickar fakturan till svenska folket."

Att det är Mona Sahlins miss för 15 år sedan han syftar på går ju inte att ta miste på, men det finns ju saker som ligger närmare tillbaka i tiden som är hyffsat talande för den moderatledda regeringens sätt att driva politik. För att ta några exempel:

  • svartbyggen (handelsminister Björling moderat) - de som har det gott ställt ska inte behöva betala mer än de själva anser vara rimligt
  • svart barnflicka (handelsminister Borelius moderat) - som ovan plus att man tvingar unga människor ta så låga löner som möjligt
  • obetalda TV-licenser (kuturminister Chiló-Stegö moderat) och valfusk - moderaterna jagar fuskare med ändrad sjukförsäkring och ställer strängare krav på föräldrar som är hemma för vård av sjukt barn, men inom de egna leden är det helt OK att sätta sig över lagen

Listan kan göras oändligt lång och jag hoppas verkligen att väljarna kommer ihåg.

Mats Odell har nu satt ribban för hur den moderatledda regeringen kommer att driva sina valkampanjer - genom smutskastning! Är det så de vill ha det finns det som sagt en hel del att plocka av från de senaste fyra åren, men jag hoppas verkligen inte att vi ska behöva göra det.

Vi ska istället fokusera på de tydliga skillnaderna i politiken, där socialdemokratisk politik står för fler jobb, minskade klyftor och ett rättvisare samhälle!

/Matz

1 kommentar:

  1. Helt rätt Matz!
    Vi ska inte sänka oss ner till deras nivå som andas ren och äkta desperation.
    Alliansen har inte haft majoriteten av svenska folkets förtroende sen valnatten 2006 och det tar sig uttryck i ren underbältet retorik nu!

    SvaraRadera

AddThis

Share |