tisdag 26 oktober 2010

Ess i rockärmen!

Under ett ganska turbulent Kommunstyrelsemöte förpassas vi i opposition ut ur lokalen för att majoriteten skulle kunna bestämma sig för vad det är de egentligen vill och vad de borde varit överens om för länge sen och framför allt borde ha berett och presenterat på ett korrekt sätt för oss att ta ställning till.

I frågan om den politiska organisationen den kommande mandatperioden kom det plötsligt helt nya uppgifter från kommunalrådet Wiklund med bihang, som inte över huvud taget nämndes på förmiddagens KSAU.

Frågan är varför man mörkat detta och sedan på KS försöker driva igenom det som om det vore den mest självklara sak i världen! Dessutom i tron att vi skulle svälja det med hull och hår!?

Vi drog självklart tillbaka våra bifall från förmiddagens KSAU och begärde istället återremiss i första hand och avslag i andra hand. Nu drev majoriteten igenom det i KS i alla fall, men måste förstås räkna med att vi kommer att få igenom en minoritetsåterremiss i Kommunfullmäktige.

Det fanns många i Enköpingsrummet som jag mer än gärna skulle vilja spela poker med någon kväll. I de sammanhangen brukar man tala om "tells" (något i kroppsspråket som avslöjar när man bluffar) och jag såg åtminstone en handfull "tells" ikväll!

Det här kommer man kunna dra nytta av i fortsättningen!

Räkna med att vi kommer att syna borgarnas hand i fullmäktige. Vi kommer att gå "ALL IN"!

/Matz

2 kommentarer:

  1. Härlig inställning Matz!
    Syna "damen" med allt!

    SvaraRadera
  2. Man skall inte slänga Arkelsten i glashus,för då kan man få rejält med Shell!

    SvaraRadera

AddThis

Share |