fredag 26 augusti 2011

Centersvek och taxikaos

En mycket bra insändare signerad Sven-Åke Haglund i dagens EP, där han verkligen sätter fingret på centerns problematik. Man sätter krog- och restaurangbesök före pensionärers välgång.

Det är ju inte så konstigt att centern för andra gången i rad ligger en bra bit under 4%-spärren i DN/Synovates mätningar, där den senaste presenterades idag.

Även KD ligger långt under riksdagsgränsen tillsammans med SD!


Den senaste tiden har det varit en hel del skrivande om Taxi Exact och det kaos som tydligen uppstått de senaste veckorna. Visst kan det finnas barnsjukdomar, men samtidigt är detta ytterligare ett bevis på att kapade kostnader går före kvalitet!

I mitt jobb har jag inte personligen blivit drabbad, men elever på skolan där jag jobbar har inte blivit hämtade. Även från andra håll har jag fått höra hur elever lämnats på fel ställen, föräldrar fått vända på väg till sina jobb och färdtjänstbilar som aldrig kommit.

Det har handlat också om språkförbistringar, GPS:er som bara markerar brevlådor och till och med handgemäng vid taxistolpar.

Det som däremot gör mig lite illa berörd är att VD för Taxi Exact i artikeln i EP pratar om personalbrist. Det saknas - hör och häpna - 15 personer! Han fortsätter vidare att lägga skuld på dålig lokalkännedom och att adresser kan finnas på fler ställen på en GPS. Hört talas om postnummer?

Det kan ju trots allt inte kommit som en överraskning att barn skulle skjutsas till skolor efter sommaruppehållet och nog måste man ha kunnat förbereda sig bättre.

Nåja, för att se det från den ljusa sidan kan det ju bara bli bättre från och med nu!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |