torsdag 9 augusti 2012

Wahlberg har landat i att flyga vidare

Onekligen en tung vecka för centerpartiet. Annie Lööf granskas efter att ha sparkat generaldirektören för Tillväxtverket för att sedan själv ha misskötta restaurangnotor, som betalats med skattepengar!

Nu drabbas partiet också lokalt av ett bakslag. Kommunalrådet Urban Wahlberg meddelade idag att han kliver av samtliga sina politiska uppdrag!

Wahlberg har under en längre tid haft problem att få ihop sitt politiska engagemang med sitt ordinarie yrke som flygkapten.

I ett pressmeddelande meddelar Wahlberg att han har 25 år kvar i yrkeslivet och väljer därför yrket före politiken. Ett ställningstagande som man ändå kan förstå!

Onekligen kommer nu spekulationerna igång om vem som ska ta över efter första oktober. I dagsläget är det Roger Andersson som gått in som ställföreträdande kommunalråd när Wahlberg varit upp i luften.

Partiet har nu en tuff process att gå igenom på relativt kort tid för att få fram en efterträdare och detta samtidigt som opinionssiffrorna sviker på riksplanet. Onekligen en tung vecka för centerpartiet!

/Matz

2 kommentarer:

  1. "Nu drabbas partiet också lokalt av ett bakslag"

    Humor på hög nivå!

    SvaraRadera

AddThis

Share |