fredag 31 augusti 2012

Hattigt eller inte?

Måste nog kanske börja med att be om ursäkt för att det varit stiltje på bloggfronten den senaste tiden. Semester i omgångar och skolstart har gjort att prioriteringsordningen blivit något annorlunda, men nu är det dags igen!

Efter en vecka i strålande sol och värme på den grekiska paradisön Thassos är det så dags att reflektera över den senaste tidens lokalpolitiska händelser och jag rivstartar med den moderatledda alliansens budget!

Den som kommer ihåg diskussionerna om skattehöjningen vid förra årets budgetfullmäktige i november minns med all säkerhet den massiva kritik moderaterna, centern och kristdemokraterna riktade mot de partier som lyckades driva igenom en gemensam budget - och då riktades kritiken kanske framför allt mot oss Socialdemokrater!

"Skattehöjningar tror ni är lösningen på allt!" var bara en av kommentarerna.

Det var väl snarare så att vi tillsammans med ett antal partier fick majoritet i fullmäktige för vårt förslag då vi ansåg att en skattehöjning var nödvändig!

Nu visar det sig att den moderatledda alliansen (den här gången tillsammans med folkpartiet) väljer att ligga på en oförändrad skattenivå! Tf kommunalråd för centern, Roger Andersson, gör ett försök att försvara detta med att:

"Vi kan inte hålla på att hatta fram och tillbaka!"

Frågan är väl kanske vad som är mest hattigt - att vara koncekvent i sin uppfattning eller vända kappan efter vinden?

Även finanskommunalrådet Anna Wiklund (m) kommenterar den oförändrade skattenivån och menar att det är en enig allians som tagit detta beslut! Även här har det väl hattats en del vad gäller enigheten det senaste året!

Visst är det väl ändå märkligt att det är mindre än ett år sedan den då föreslagna skattehöjningen var i det närmaste att likaställa med pesten och nu ,alltså endast nio månader senare, är det helt OK att låta skattenivån vara oförändrad!

Eller är det kanske så att den moderatledda alliansen trots allt förstått att den skattehöjning som genomfördes var nödvändig?

Jag tror jag stannar här tillsvidare! Men var säker på att det kommer att bli tätare mellan blogginläggen framöver!

Välkommen åter!

/Matz

2 kommentarer:

  1. Nice to see you back again Mats! Looking forward to hear a lot more from you.

    SvaraRadera

AddThis

Share |