fredag 31 augusti 2012

Hattigt eller inte?

Måste nog kanske börja med att be om ursäkt för att det varit stiltje på bloggfronten den senaste tiden. Semester i omgångar och skolstart har gjort att prioriteringsordningen blivit något annorlunda, men nu är det dags igen!

Efter en vecka i strålande sol och värme på den grekiska paradisön Thassos är det så dags att reflektera över den senaste tidens lokalpolitiska händelser och jag rivstartar med den moderatledda alliansens budget!

Den som kommer ihåg diskussionerna om skattehöjningen vid förra årets budgetfullmäktige i november minns med all säkerhet den massiva kritik moderaterna, centern och kristdemokraterna riktade mot de partier som lyckades driva igenom en gemensam budget - och då riktades kritiken kanske framför allt mot oss Socialdemokrater!

"Skattehöjningar tror ni är lösningen på allt!" var bara en av kommentarerna.

Det var väl snarare så att vi tillsammans med ett antal partier fick majoritet i fullmäktige för vårt förslag då vi ansåg att en skattehöjning var nödvändig!

Nu visar det sig att den moderatledda alliansen (den här gången tillsammans med folkpartiet) väljer att ligga på en oförändrad skattenivå! Tf kommunalråd för centern, Roger Andersson, gör ett försök att försvara detta med att:

"Vi kan inte hålla på att hatta fram och tillbaka!"

Frågan är väl kanske vad som är mest hattigt - att vara koncekvent i sin uppfattning eller vända kappan efter vinden?

Även finanskommunalrådet Anna Wiklund (m) kommenterar den oförändrade skattenivån och menar att det är en enig allians som tagit detta beslut! Även här har det väl hattats en del vad gäller enigheten det senaste året!

Visst är det väl ändå märkligt att det är mindre än ett år sedan den då föreslagna skattehöjningen var i det närmaste att likaställa med pesten och nu ,alltså endast nio månader senare, är det helt OK att låta skattenivån vara oförändrad!

Eller är det kanske så att den moderatledda alliansen trots allt förstått att den skattehöjning som genomfördes var nödvändig?

Jag tror jag stannar här tillsvidare! Men var säker på att det kommer att bli tätare mellan blogginläggen framöver!

Välkommen åter!

/Matz

torsdag 9 augusti 2012

Wahlberg har landat i att flyga vidare

Onekligen en tung vecka för centerpartiet. Annie Lööf granskas efter att ha sparkat generaldirektören för Tillväxtverket för att sedan själv ha misskötta restaurangnotor, som betalats med skattepengar!

Nu drabbas partiet också lokalt av ett bakslag. Kommunalrådet Urban Wahlberg meddelade idag att han kliver av samtliga sina politiska uppdrag!

Wahlberg har under en längre tid haft problem att få ihop sitt politiska engagemang med sitt ordinarie yrke som flygkapten.

I ett pressmeddelande meddelar Wahlberg att han har 25 år kvar i yrkeslivet och väljer därför yrket före politiken. Ett ställningstagande som man ändå kan förstå!

Onekligen kommer nu spekulationerna igång om vem som ska ta över efter första oktober. I dagsläget är det Roger Andersson som gått in som ställföreträdande kommunalråd när Wahlberg varit upp i luften.

Partiet har nu en tuff process att gå igenom på relativt kort tid för att få fram en efterträdare och detta samtidigt som opinionssiffrorna sviker på riksplanet. Onekligen en tung vecka för centerpartiet!

/Matz

onsdag 8 augusti 2012

Lugnet har inte lagt sig, Lööf!

Tillväxtverkets generaldirektör fick foten av centerledaren Annie Lööf efter att ha använt skattepengar till representation. Lööf stod i TV och förklarade att regeringen inte längre hade något förtroende för generaldirektör Christina Lugnet.

Efter en längre tids frånvaro från media och svikande opinionssiffror var detta precis vad Annie Lööf behövde. Med sin allra myndigaste stämma och statsmannamässiga framträdande förklarade centerledaren att detta var något som inte fick förekomma!

Nu visar det sig att Lööf borde kontrollerat sitt eget representationskonto och rensat upp framför egen dörr innan hon gick ut i media och fördömde ett agerande hon själv använt sig av.

Enligt Ekot ska näringsminister Lööf ha tagit med sin egen stab på cirka 15 personer för ett näringsintag på restaurang och låtit Näringsdepartementet betala - med skattepengar!

Nu undrar ju vän av ordning om regeringen kommer att ha förtroende för centerledaren, statsrådet och näringsminister Annie Lööf efter att detta uppdagats?

Vad detta kommer att få för konsekvenser vad gäller förtroendet från väljarna återstår att se, men det förväntade opinionslyftet kommer med största sannolikhet att utebli!

/Matz

AddThis

Share |