lördag 20 februari 2010

"Gör Reinfeldt arbetslös...

...innan du själv blir det."


SSU sätter verkligen fingret på den kanske största och viktigaste valfrågan - ungdomsarbetslösheten!

Prognoserna för arbetslöshetssiffrorna för 2010 ser inte bättre ut - snarare tvärt om. De förväntas öka ytterligare och regeringen sitter helt handfallen och tittar på.

De anser sig göra en satsning vad gäller högre studier genom att öka antalet utbildningsplatser med ca 45.000 platser 2010/2011. Betänk då att antalet komvuxplatser skars ner från 142.000 år 2006 till 100.000 år 2008! Logiskt? Nej!

Behöver unga komplettera ofullständiga utbildningar måste de få göra det. Det ska finnas fler utbildningsplatser på BÅDE komvux OCH högskola.

SSU:s nollvision vad gäller ungdomsarbetslöshet är mycket intressant, där man lyfter fram specialriktade insatser för unga med kunskapslyft och beredskapsjobb.

Vår framtid, ungdomarna, är en resursfråga och det måste få kosta!

/Matz

1 kommentar:

  1. Ekonomerna Milton Friedman och Edmund Phelps: teorin om den "naturliga arbetslösheten". Ibland kallas den också NAIRU-teorin, en förkortning av Non inflation-accelerating rate of unemployment, vilket på svenska betyder Icke inflations-accelererande arbetslöshetsnivå.
    Enligt Friedman och Phelps finns det en exakt nivå under vilken arbetslösheten inte kan sjunka utan att en accelererande inflation startar. Var denna nivå ligger räknas ut med komplicerade matematiska modeller, och sedan är det bara för regering och riksbank att hålla arbetslösheten över den uträknade nivån. Om arbetslösheten ändå skulle råka bli för låg, måste den under en period höjas rejält över den uträknade NAIRU-nivån för att åter pressa ned inflationen.

    Där får man veta att arbetslöshet/såna som jag är nödvändiga för att samhällsekonomin skall fungera och jag håller med. JAG ÄR EN AV DE GRUNDSTENAR SOM SAMHÄLLSEKONOMIN VILAR PÅ.
    Vill du att Fredrik Reinfelt skall bli en sån som mig? Nej tack!
    ARBETSLÖS OCH STOLT

    SvaraRadera

AddThis

Share |