måndag 22 februari 2010

Klyftorna ökar...

För ganska precis en månad sedan skrev jag ett blogginlägg om Reinfeldts missvisande retorik där han påstår att alla fått det bättre och att skattesänkningarna gett ett "rättvisare Sverige"!

Sanningshalten i dessa uttryck, menar jag, är så långt ifrån verkligheten man kan komma. Nu kommer också statistik från olika håll som visar på att jag har rätt.

Jobbskatteavdragen har gett positiva siffror i lönebeskedet för den som har jobb, men ekonomin har försämrats pga höjda avgifter, sänkta ersättningsnivåer, ökade löneskillnader och högre arbetslöshet.

Det här kan inte den moderatledda regeringen, med Reinfeldt i spetsen, förneka. De kan inte heller skylla på den internationella finanskrisen.

Allt är konsekvenser av den borgerliga politik som genomfördes redan ett år innan finanskrisen!

Swedbanks privatekonomiska institut har räknat ut att en tvåbarnsfamilj som bor i radhus får nästan 2.200 kr extra att röra sig med i januari 2010 jämfört med för ett år sedan.

Skulle familjen istället bo i en hyresrätt skulle det röra sig om ungefär hälften trots att båda föräldrarna jobbar.

Pensionärsparet är, inte helt oväntat, förlorarna i det moderatledda Sverige! De får 380 kr mindre att röra sig med när alla fasta inkomster och utgifter räknats samman!

I en SCB-rapport står även att läsa att 50% av alla ensamstående mödrar någon gång under de senaste 12 månaderna haft svårt att klara sina löpande utgifter!

Det står tyvärr ingenting om hur deras barn mår av den situationen.

Klyftorna ökar i det moderatledda Sverige! Tjockleken på plånboken beror på vilken samhällsklass du tillhör! Det blir allt tydligare!

Orättvisor måste bekämpas och det kan vi göra tillsammans!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |