torsdag 25 februari 2010

SNOW WARS III

Höll på att sätta kaffet i halsen när jag läste morgonens huvudrubrik i EnköpingsPosten:
Parkeringsförbud i hela stan i natt!

Janne Fredriksson (C) har fått sina böner hörda. Fredriksson uppmanade enköpingsborna för ungefär 14 dagar sen att "inte parkera på gatorna". Nu får han alltså sin vilja igenom!

Gatukontoret har tagit ett akut beslut om att ta bort all snö på gatorna pga SMHI utlovar ytterligare 25 cm snö till helgen. Beslutet innebär att INGEN FÅR PARKERA I STAN INATT!

Jag, och fler med mig, har föreslagit att man tidigare skulle satt in tidszoner för att rensa stadens gator.

Nu ska boende, som har sina bilar på stadens gator nattetid, på något sätt hitta en snabb lösning för en natt. Frågan är bara var? (Jodå, jag vet att det finns närliggande parkeringsalternativ, men räcker det?)

När det stod klart att det kunde komma en influensapandemi i höstas tog kommunen snabbt fram en plan för vilka insatser som skulle kunna komma ifråga!

Vinter blir det varje år och ändå prioriterar inte kommunen en långsiktig plan på hur man ska hantera detta. Här måste majoriteten i tekniska nämnden vakna! Hur svårt kan det vara?

Vi bor på den del av planeten Tellus som har fyra årstider. Ändå står vi helt handfallna när kung Bore tar sitt fasta grepp om markförhållandena!

Som Robert Gustavsson skulle sagt: "Konstigt va..."

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |