onsdag 24 februari 2010

Parkeringsproblematik

Var på stan igår med yngsta sonen för att hitta lite kläder till honom. I och med att jag har haft lite problem med ett knä ett par dagar villa jag så klart parkera bilen så nära centrum som möjligt.

Valde därför Kungsgatan, mellan Källgatan och Sandgatan. Hade tur att hitta en ledig plats på en gång. Tog ut svängen lite extra, men fick i alla fall parera och backa lite för att komma in ordentligt. Inte så farligt...

När vi shoppat klart var det så dags för hemfärd igen. Vi satte oss i bilen (efter att ha gått några extra meter i och med de höga snövallarna längs trottoaren). Det kom en bil uppifrån Källgatan som vi fick invänta, men det tog längre tid än vi trodde. Från andra hållet kom tre bilar och nu uppstod ett dilemma!

Vilken bilist skulle ge sig först? Det blev riktigt spännande! Till slut tröttnade i alla fall bilen från Källgatan och backade undan för att släppa förbi de andra.

Äntligen var gatan fri från trafik och jag kunde påbörja backandet ut från parkeringsplatsen. Lättare sagt än gjort! Utan att ha fått chansen att lägga om ratten tog det helt enkelt stopp. Snövallen på andra sidan gatan var närmare än jag trott.

Nu blev det ett löjligt "juckande" fram och tillbaka för att försöka komma i sväng.

Vi har tidigare inom partiet diskuterat att snedställa parkeringsplatserna på nedre Kungsgatan och nu fick jag ännu ett argument för att genomföra denna förändring.

Snedställ parkeringarna och enkelrikta gatan från Källgatan så underlättar det en hel del!

Har i och för sig hört ett förslag om att göra nedre Kungsgatan till gågata! Är inte helt främmande till den tanken heller!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |