onsdag 10 februari 2010

Maud Olofsson (C) gör det - IGEN!!!

Centerpartiledaren och näringministern Maud Olofsson gör det igen! Säger en sak ena veckan och gör en annan veckan därpå. Jag förstår om hon har svårt att dra på smilbanden just nu!

Den här gången gäller det SAS där Olofsson bestämt sig för att använda 1 miljard skattekronor, som enligt henne ska göra att SAS får "luft under vingarna" igen.

Totalt har Olofsson på mindre än ett år skjutit till 2,3 miljarder till ett flygbolag som sedan början av 2000-talet brottats med ekonomiska bekymmer. Ett flygbolag som inte hänger med i lågprisbolagens takt. Ett bolag som med största sannolikhet kommer att behöva mer ekonomiskt stöd inom en ganska snar framtid för att inte behöva försättas i konkurs!

Detta försvarar Maud Olofsson med att det är "affärsmässigt riktigt" (vilket dessutom verkar vara hennes senaste favoritmantra).

Regeringen hävdar att detta på sikt är en lönsam stöttning och att man förväntar sig att få igen pengarna med råge när konjunkturen vänder.

SAS ekonomiska problem är som sagt inget nytt utan något som man brottats med under större delen av 2000-talet och framtidsutsikterna ser, enligt expertisen, allt annat än ljusa ut!

Det är alltså inte bara ett naivt synsätt - det är också ett oansvarit ekonomiskt aggerande från den sittande regeringen. Framför allt från näringsminister Maud Olofsson (C).

/Matz

1 kommentar:

  1. För att inte tala om oviljan att stötta bilindustrin när krisen slog till för Saab och Volvo. Flygbolag och banker är tydligen fint nog för Maud att stötta...

    SvaraRadera

AddThis

Share |