onsdag 6 oktober 2010

Ta ansvar, Weiman!

Snurrade runt lite bland mina Facebook-vänner och stannade upp på Magnus Ahlkvist's sida där Moderata landstingsrådet Erik Weiman skrivit kommentarer.

Weiman har inte förstått att det är (M) som valt att bilda en minoritetsregering. Det bevisar han när han menar att det är de rödgrönas "fel" om regeringens förslag fälls i riksdagen.

Så långt kan jag hålla med; att vi även fortsättningsvis kommer att driva vår politik, precis som vi gjort under åren 2006-2010. Vi kommer att bedriva en aktiv oppositionspolitik!

Men att som Erik Weiman påstå att VI ska ta ansvar för hur SD kommer att rösta i olika frågor är inte bara ett naivt och blåögt sätt att slå ifrån sig ansvar, men det är tydligt att det är lite så det fungerat i landstinget över huvud taget de senaste åren (enligt uppgift).

Erik Weiman - detta bör ni Moderater förstå:

  1. Ni har valt att bilda en minoritetsregering! Ta ansvar för det då! Ni kände till förutsättningarna!
  2. Vill NI få igenom era förslag bör NI söka breda lösningar.
  3. S, V och Mp tar inte ansvar för SD:s politik - det gör SD!
  4. S, V och Mp kommer även fortsättningsvis att driva oppositionspolitik.
De tre kända aporna, i bilden här intill, symboliserar med stor tydlighet Weimans och hans partikamraters sätt att ta ansvar för sitt beslut att bilda en minoritetsregering.

Tankarna far också till Göran Hägglunds valaffischer! Dags för Hägglund att göra verklighet av sitt sätt att se på "strutsen" Reinfeldt så att den inte stoppar huvudet i sanden utan tar ansvar för sina handlingar!

/Matz

1 kommentar:

  1. Så sant Matz!
    Tankarna går till Eric Cantonas klassiska spark på en åskådare i England.
    Men med tanke på arrogans...alliansens valrörelse där någonting lånat,någonting snott var grundpelarna i bygget så förstår man ju nu varför dom söker flytta fokus när kaoset redan naffsar i byxbenen!!

    SvaraRadera

AddThis

Share |