lördag 2 oktober 2010

Back to basic!

Anders Johansson skriver i Aftonbladet idag under rubriken "SD får styra utan att säga ett ord" om hur SD just nu sätter agendan i den politiska debatten utan att egentligen driva någon egen politik. Jag kan inte annat än hålla med!

Johansson har också en annan poäng i sin artikel och det är att vi Socialdemokrater måste gå tillbaka till att fokusera på vår egen politik. Vi måste bli tydliga med vad vi vill, var vi står rent ideologiskt och sluta tala om vad de andra partierna vill.

Vill alliansen fortsätta, såsom Jessika Vilhelmsson (M) i dagens EP, att smutskasta oss och våra samarbetspartier - må så vara! Låt dem fortsätta kasta ur sig osanningar och låt oss istället visa den sanna sidan av vår politik.

Vi ska fortsättningsvis visa hur vi vill lösa arbetslösheten, skapa trygghet för arbetslösa och sjuka, förklara att a-kassa och sjukersättning inte är bidrag utan trygghetsförsäkringar och hur vi vill arbeta för att minska klyftorna i samhället. Vi ska berätta hur vi vill skapa möjligheter för människor!

Back to basic helt enkelt! Vi måste vara trygga i vår grundideologi där ledorden trygghet, jämlikhet och solidaritet ska genomsyra all vår politik. Var och en efter förmåga, åt var och en efter behov!

/Matz

2 kommentarer:

  1. det är viktigt att förklara varför vi vill minska klyftorna, hur det påverkar så många aspekter -allt från ohälsotal till våldsfrekvens. Det finns massor av forskning och statistik att gräva ur,det gäller bara att kavla upp ärmarna. Hur nå ut är en annan viktig fråga, media har tyvärr kraftig slagsida för tillfället.

    SvaraRadera
  2. Sant att media har slagsida, men vi måste se till att TA plats i media inte bara vänta på att vi ska få tillfällen att synas.

    Vi får inte glömma vilket genomslag man kan få med sociala media. Det har vi redan sett bevis på!

    Tror också på att vi måste bli duktigare på att komma ut och lyssna på människor i deras berättelser om sin vardag. Det är utifrån dessa vardagsberättelser vi ska skapa vår politik!

    Ärmarna är redan uppkavlade och nu kommer vi att driva VÅR politik framåt!

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |