onsdag 20 oktober 2010

Wiklund vs Rådkvist = ickeallians

I dagens Studio Uppland Sveriges Radio gick finanskommunalrådet Anna Wiklund (M) en match mot Tomas Rådkvist (Fp) angående vem som lämnat vem i den så kallade alliansens samverkansdiskussioner.

Anna Wiklund hävdade i direktsändning att "det enda Tomas Rådkvist vill ha är arvoden. Pengar som ska gå till välfärdens kärna!"

Jag skulle vilja att fru finanskommunalrådet då förklarar hur hon tillsammans med C och Kd ska finansiera tillsättandet av ytterligare vice ordföranden i varje nämnd den kommande mandatperioden och om inte detta kommer att belasta kvaliteten på den välfärd hon tycks värna.

Det verkar inte bättre än att Anna Wiklund målat in sig i det berömda hörnet!

Inte blev det bättre av att hon i direktsändning, milt sagt, höjde rösten mot sin kombatant och anklagade honom för att ljuga så till den milda grad att programledaren tvingades avbryta henne för att låta Rådkvist få chansen att försvara sig. Detta gjorde han genom att mena att finanskommunalrådets aggresiva angrepp var "ganska talande för vilka problem Folkpartiet haft att genomföra förhandlingarna".

Jesper Englundh (S), ett av nytillskotten i vår fullmäktigegrupp den kommande mandatperioden, ställde frågan på Stora Torget om hur alliansen i Enköping mådde direkt till Anna Wiklund under valrörelsen. Svaret lät inte vänta på sig: "Alliansen i Enköping fungerar bra!"

Idag fick Jesper, och alla vi andra, raka besked om hur det egentligen står till med borgerligheten, deras samarbete och hur de i minoritet kommer att styra Enköping de kommande fyra åren.

Med sina 25 mandat måste de förlita sig på antingen Fp eller att Sd ska rösta med dem. Att Fp efter Wiklunds utspel idag kommer att gå sin egen väg i fullmäktige är nog ingen högoddsare direkt!

Precis i linje med sina riksdagskamrater lägger Wiklund över ansvaret på någon annan när hon säger "Det är först när Folkpartiet aktivt söker stöd av Sverigedemokraterna vi får de problemen"!

Faktum är, Anna Wiklund, att det är DU som tillsammans med C och KD valt att styra i minoritet. Då är det DU som bär ansvaret för hur NI lyckas driva igenom era beslut eller inte! Ingen annan!

/Matz

1 kommentar:

  1. Hårda tacklingar i hörnen...coachernas taktik...ivriga disskusioner....klubbor som svingas i luften efter dispyter...ett lag som saknar fullt man/kvinnskap.
    Hockey??
    NEJ..kommunfullmäktige i Enköping dom närmaste 4(?)åren!
    Jag har bokat in!

    SvaraRadera

AddThis

Share |