måndag 25 oktober 2010

Vad är en upplevelsenämnd?

Har tillbringat dagen i horisontellt läge pga magsjuka som startade igår kväll och fick till följd att sömntimmarna blev lätträknade. Det verkar dock som om det är snabbt övergående och jag känner mig redan mycket piggare.

Morgondagen kommer därför, som planerat, att innehålla enbart politiskt arbete. På dagen väntar KSAU som kommer att avslutas med en avskedslunch för kommunalrådet Åke Hedén (C) som kliver av sitt uppdrag.

Kvällen har Kommunstyrelsen på schemat och där, precis som i KSAU, kommer förvaltnings- och organisationsförändringar att diskuteras. Bland annat föreslås att slå ihop kultur, fritid, park och turism till något man vill kalla Upplevelseförvaltning respektive nämnd.

Pratade med min syster som är anställd som flöjtlärare på kommunala musik- och dansskolan som idag tillhör kulturförvaltningen. Hon och hennes arbetskamrater är väl inte direkt överförtjusta i namnet Upplevelseförvaltningen.

"Vi kanske ska bli upplevelsekonsulter istället!" var hennes spontana kommentar och trots att man kunde skönja ett inslag av ironi är kanske tanken inte så dum - eller? ;)

Är benägen att hålla med om att det inte verkar vara ett genomtänkt namnförslag! För tankarna till karuseller och tivolin! Lite snurrigt med andra ord...

Kanske inte heller helt genomtänkt organisations-förändring. Kulturen har alltid få stå åt sidan för andra prioriteringar och med en gemensam förvaltning och budget är ju inte oddsen högre direkt att den ekonomiska tilldelningen kommer att förbättras.

Tycker dock att det finns en god tanke med att koppla ihop turism och parker. Frågan är bara om det är det bästa alternativet att göra allt detta till EN gemensam förvaltning? Man borde kunna hitta förvaltnings-överskridande samarbeten ändå som skulle kunna bidra till förbättring och utveckling för alla inblandade.

Frågan är långt ifrån färdigdiskuterad - var så säker!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |