måndag 4 juli 2011

Moderata lögner bekräftade

I dagens EP granskas den moderatledda majoritetens långtidsbudget. Där konstateras att pengarna inte kommer att räcka ens till pris- och löneökningar.

Även skolan kommer att få problem och skolchefen Göran Hedström, som tyvärr måste rätta sig efter den borgerliga budgeten, säger det allianspolitikerna präntat in:

"Vi måste prioritera inom de befintliga ramarna, lägga pengar på rätt saker!"

Som jag tidigare skrivit, både här på bloggen och i insändare i EP, blir det alltså inga satsningar på skolan så som bland annat finanskommunalrådet Anna Wiklund och hennes partikollega Markus Lagerquist gått ut och lovat.

När skolchefen får frågan om vilka satsningar man tror sig kunna göra svarar han:

"Jag ser inte att vi kan göra annat än det i vi gör idag."

Så fick jag då alltså vatten på min kvarn! De utlovade satsningarna är inget annat än blå luftslott. Det Anna Wiklund, Markus Lagerquist och övriga moderater stått och lovat vitt och brett är inget annat än rena lögner.

Wiklund brukar påstå att det går bra för Enköping. Anser hon med det att nämnderna och förvaltningarna ska trolla med knäna de närmaste tre åren för att få verksamheterna att gå så lite minus som möjligt? Går det bra för Enköping när man som utbildningsförvaltningen tvingas skära ner på antalet tjänster?

Visst blir det uppräkningar till varje nämnd. I genomsnitt 3,3%. Men tittar man på varje enskild nämnd är det stora skillnader.

Miljö- och byggnadsnämnden, som jag själv sitter som andre vice ordförande i, får exempelvis en uppräkning med 7%. Det låter kanske mycket, men räcker ändå bara till att få kärnverksamheten att snurra precis. Det finns inget utrymme för att till exempel återföra miljökunskap ut till skolor.

Den moderatledda majoriteten har uppenbarligen beordrat chefstjänstemännen att prata om "prioriteringar och effektiviseringar". Och visst kan jag hålla med om att det låter bättre än omfördelningar och nedskärningar, men i grund och botten är det förmodligen det som kommer att bli den krassa sanningen.

Några satsningar, som alliansen utlovat, kommer vi att få se oss i stjärnorna efter - och tydligen också moderata bekännelser om att så ser sanningen ut!

/Matz

2 kommentarer:

  1. "När skolchefen får frågan om vilka satsningar man tror sig kunna göra svarar han: "Jag ser inte att vi kan göra annat än det i vi gör idag.""

    Det känns mycket OROVÄCKANDE tycker jag med tanke på att det i dagsläget inte görs några satsningar på skolan. Att lova en satsning på skolan (som är välbehövlig) men satsningen uteblir. Ändå fortsätter Wiklund och Lagerquist att hävda att de gör en satsning på skolan. Tror de att vi "vanliga människor" (vi som inte är politiker) inte förstår att de bluffar. Moderaterna verkar inte förstå allvaret i den kritik som Skolinspektionen riktar mot kommunen. Någonting måste göras!

    SvaraRadera
  2. Ja Karl, håller verkligen med att något måste göras. Tyvärr är ju som sagt pengarna för 2012 fördelade och det kommer inte att bli något extra tillskott.

    Jag tror också att de allra flesta börjar inse att allt inte står helt rätt till i (m)aktens korridorer.

    Nu blev det dessutom väldigt tydligt när alliansen pratar om att "prioritera inom befintliga ramar" samtidigt som man säger att det går bra för Enköping. Det är en ekvation som inte går ihop helt enkelt!

    Jag är övertygad om att 2014 kommer att innebära förändringar - om inte förr!

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |