fredag 29 juli 2011

Politisk stelbenthet hotar Sommarro - igen...

Sommarro - denna pärla vid Mälarens strand - är i blåsväder igen. Det är tråkigt att inte fler inser vilken potential denna plats är för rekreation för såväl gammal som ung.

Självklart krävs det en slant för att rusta befintlig byggnad, men jag är övertygad om att det är väl investerade pengar.

Här skulle förutom handikapporganisationerna även kolloverksamhet kunna bedrivas under sommarmånaderna. Det ena behöver inte utesluta det andra. Här skulle då fler sommarjobbare kunna få möjlighet till ett bra alternativ både som ledare, cafépersonal och fastighetsskötsel.

Kolloverksamheten skulle kunna vara ett projekt där exempelvis upplevelse-, skol- och socialförvaltningen samverkar med Majblommekommittén och där andra organisationer och näringsliv självfallet är välkomna att stötta på olika sätt.

Resten av året skulle det kunna gå att hyra ut till lägerverksamheter av olika slag. Sommarro skulle även passa som enklare konferenslokal för mindre grupper där man som hyresgäst själv sköter matlagning.

Varför inte göra som familjen Larsson i Forsbykvarn och låta något byggnadsvårdsprogram restaurera byggnaden som ett projektarbete?

Det är väl egentligen bara kreativtet- och politisk stelbenthet - som sätter gränser för hur man kan utveckla Sommarro till en än mer förädlad pärla!

/Matz

2 kommentarer:

  1. Man måste ha pengar till att bygga. Det är inte bara att bygga och bygga!! "Göran Persson: VI BEHÖVER MER TID, HALLÅ NI HAR HAFT 16 ÅR PÅ ER"

    //anonym småilsken person

    SvaraRadera
  2. Alldeles riktigt - det kostar att bygga, men det kostar också att bara låta förfalla. Vi har haft ett antal exempel på det i vår kommun.

    Det handlar också om att VILJA! Det är något som den moderatledda majoriteten i Enköping verkar sakna totalt.

    Att rusta Sommarro skulle kunna bli en investering som på sikt genererar intäkter! Man får ha lite långsiktigt tänkande också. Framtiden tar inte slut när budgetåret slutar!

    Det går som sagt också att hitta alternativa lösningar för att få till en upprustning av Sommarro.

    Som sagt - det är bara kreativitet och politisk stelbenthet som sätter stopp för det!

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |