lördag 10 juli 2010

Det känns obehagligt

Det känns obehagligt! Först sitter Sven Otto Littorin på en presskonferens och, med tårar i ögonen, lägger all skuld på medias drev som drabbar hans barn i samband med vårdnadstvisten för att i nästa andetag namnge alla sina tre barn.

Jag var nog inte ensam om att då ha sympatier för det han presenterade.

Om nu Aftonbladets uppgifter stämmer är det han själv gjort mot sin familj och framför allt sina barn oförlåtligt för all framtid. Det känns obehagligt!

Det var inte allt för länge sedan som justitieminister Beatrice Ask menade att man skulle skicka ut ”små gredelina” kuvert till misstänkta sexköpare. Hon vill ha hårdare lagstiftning kring just sexköp. I samma regering ska alltså en sexköpande arbetsmarknadsminister ha suttit i snart fyra år. Det känns obehagligt!

En högt uppsatt polis står just nu inför rätta i en sexköpshärva utan dess like. Maktens män tror sig stå över lagen och tror sig därmed vara oantasliga. Det känns obehagligt!

Hur tror man att man ska kunna gömma sig bakom sin maktposition? Hur resonerar man som partisekreterare, som Littorin var under valrörelsen 2006 då detta ska ha skett, om hur man ska kunna dölja sexköp för den svenska journalistkåren?

Hur resonerar man som tillträdande arbetsmarknadsminister, i en regering som jagar allt vad fuskare och lagtrotsare heter, när man anser sig kunna sitta kvar trots att man begått ett brott? Det känns obehagligt!

Statsminister Fredrik Reinfeldt tar i princip totalt avstånd från sin före detta arbetsmarknadsminister på en presskonferens, som dessutom hålls utanför Rosenbad för att minimera möjligheten till direktsändning på radio och TV, och menar där att ”uppgifterna enligt Littorin inte stämmer”.

Reinfeldt lägger alltså tillbaka hela härvan på Littorin och ger honom inget som helst stöd. Detta kommer i sin tur att medföra att spekulationerna fortsätter tills endera sidan kan bekräfta sanningshalten i det man sagt! Det känns obehagligt!

Hur kommer det sig att den, enligt Aftonbladet, psykiskt instabila kvinnan väljer att träda fram just under Almedalsveckan när valrörelsen har sin sommarpeak och att det är just Aftonbladet som kommit över detta "scoop"?

Oavsett var sanningen ligger i denna härva drabbas människor på ett sätt som vi andra inte kan förstå.

Det känns obehagligt!

3 kommentarer:

  1. Jag var en jobbarkompis med en olycklig kille som vart en del av "våldtäktsdramat" mot en kvinnlig G4S vakt i Hallstavik för några år sen.Det hela tog en veritabel vändning när det visade sig att kvinnan hade personliga problem och att hon hade fabricerat hela dramat själv.Timingen på detta känns alldelens FÖR bra!

    SvaraRadera
  2. Problemet nu är inte om det skett eller inte.

    problemet är att det kommit fram att Reinfelst lät Littorin ljuga på presskonferensen för han visste ju om anklagelserna

    SvaraRadera
  3. Reinfeldts hela hantering i den här frågan måste ifrågasättas. Hela hans agerande tyder på dåligt ledarskap både vad gäller själva bemötandet av press och media, men framför allt hur han gett Littorin kalla handen.

    Nu kommer mediadrevet att gå på som aldrig förr.

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |