torsdag 22 juli 2010

Strutsbeteende från majoriteten

Nu börjar det bli riktigt irriterande!

I dagens EP fortsätter Bengt-Åke Gelin (M) att gömma sig bakom tjänstemän och vägrar stå för sina beslut - eller ska vi kanske säga den totala avsaknaden av att ta våga beslut.

Dessutom skyller Gelin på att något om ån, som frågan handlar om, inte finns dokumenterat i något protokoll. Det beror ju snarare på att Gelin inte vågat ta upp frågan varken i AU eller i nämnden. (Men jag överlåter den diskussionen åt Lasse van Aller för han sköter den alldeles utmärkt!)

I gårdagens EP var det en artikel om hur arbetsbelastningen ökar för personalen på våra skolor och förskolor. I den artikeln är det Johan Örjes (C) som gömmer sig bakom förvaltning och tjänstemän! (Mer om just detta med arbetsbelastningen kommer inom kort här på bloggen!)

Det är skrämmande att den moderatledda majoriteten i Enköping fortsätter sitt strutsbeteende. Stoppar huvudet i sanden för att slippa ta ansvar!

Det är dags för ett majoritetsskifte i Enköping. Vi socialdemokrater är beredda ta ansvaret!

/Matz

4 kommentarer:

  1. Kul att följa Enköpingspolitiken på avstånd. Jag lämnade Pepparroten redan 1985 och känner naturligtvis inte igen namnen. Men frågorna är på något vis, om inte universella så, lika för landet. Hur ska vi få ordning på vård, skola och omsorg.

    Det verkar inte längre som Robergs sätter agendan. Men borgerligt är det. Enköping har väl, vill jag minnas, alltid varit det. Egentligen märkligt med hänsyn till den industrityngd som staden hade hela 1900-talet.

    SvaraRadera
  2. Kul, Tomas, att du väljer att följa Enköpingspolitiken via min blogg!

    Enköping är sig nog ganska likt i stort från mitten av 80-talet. Robergs har dock inte satt agendan på ett bra tag. De har till och med stängt sin sista bensinpump.

    Trots det är det borgerligt styre i Enköping, men vi hade faktiskt makten i början av 90-talet då när det var borgerlig regering förra gången. Nu är känns det som om det är dags för ett maktskifte igen - både lokalt och på riksplanet!

    Håller med om att Enköping med sin tidigare starka industri borde varit mer röd, men det är ju också en stor kommun med ett utbrett jordbruk där Centern av tradition är starka.

    Vi växer ju också en hel del ute på landsbygden där de nyinflyttade letar större gårdar med möjlighet att föda upp och bedriva hästverksamhet.

    Men som sagt - vi jobbar hårt för att se till att den moderatledda majoriteten får lämna plats för ett rödgrönt styre efter den 19 september!

    /Matz

    SvaraRadera
  3. Jag satt i Skolstyrelsen när Socialdemokraterna styrde i Enköping. Då hade vi lägre lärartäthet än genomsnittet i landet. Det har vi inte nu när Centerpartiet leder skolpolitiken i kommunen, enligt den senaste statistiken har vi högre lärartäthet än genomsnittet.

    SvaraRadera
  4. ...och ändå är det 40% av lärarna som anser att arbetsbelastningen är för hög!!!

    Johan Örjes, du måste läsa det jag skriver om du ska kommentera mina inlägg. Det jag säger är att PERSONALTÄTHETEN måste öka på våra skolor. Det innebär alltså inte enbart lärartätheten utan antalet vuxna på skolan generellt.

    Lärarna på våra grundskolor ska idag fungera som "kuratorer", sköta rastvaktandet mm förutom att de ska planera och genomföra all undervisning. Ovanpå detta tillkommer en hel del administrativt arbete.

    Det är ganska naivt när du indirekt påstår i din insändare i EP att fler datorer kommer att lösa stora delar av den problematik som finns på skolorna idag. Datorerna kommer att vara ett utmärkt verktyg, det kan jag hålla med om, men att det skulle underlätta lärarnas arbetsbelastning i den grad du hoppas på är lite väl blåögt!

    Det handlar som sagt om fler VUXNA på skolorna som kan vara med och dela på alla de viktiga uppgifter som idag ligger på lärarnas axlar.

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |