måndag 19 juli 2010

Tillgänglighet för alla?

På nyheterna nu på morgonen var en av huvudnyheterna att antalet allergiläkare minskar med rask takt samtidigt som antalet människor med allergier och astma ökar lavinartat.

Det snabbast växande handikappet mer eller mindre ignoreras i Enköping. Detta rimmar illa med arbetet att göra alla offentliga lokaler tillgängliga oberoende av handikapp.

Det finns till exempel ingen allergianpassad skola i Enköping. En elev som på grund av allergier mår dåligt kan inte prestera eller ta till sig fullt ut. Alltså exkluderar vi elever i våra skolor och ger inte varje barn rätt förutsättningar till kunskap.

Likväl som vi gör skolorna tillgängliga för elever med synliga handikapp måste också elever med dolda handikapp ges rätt möjligheter utifrån behov. Allergiker, astmatiker, neurospykiatriska funktionshinder - listan kan göras lång och barnen är de som drabbas!

/Matz

1 kommentar:

  1. I alliansens Sverige frodas elitismen som ett gigantiskt samhällsmögel. Människor i alla åldrar som inte kan,eller inte förmodas kunna prestera på topp ser nu bara ryggarna på politikerna som kallade sig Sveriges nya arbetareparti. Detta är ingen nyhet för dig eller mig Matz! Nu kommer snart slutspurten av valåret och då måste vi,och alla andra med mänsklig syn på samhällets uppbyggnad,med gemensamma krafter få den del av Sveriges befolkning som fått en extra peng i plånboken att inse att dom intecknar sin egen trygghet och framtid,utan ränta..och utan garantier!

    SvaraRadera

AddThis

Share |