fredag 23 juli 2010

Örjes strutsar vidare...

EP fortsatte idag sin artikelserie om Enköpings misskötta skolor. Idag handlar det om elevernas dåliga arbetsmiljö och bristen på arbetsro i klassrummen.

Ännu en gång går Johan Örjes (C) ut med en del märkliga uttalanden. Bland annat om att han vetat om i ett års tid att var tredje elev i Enköping inte anser sig ha arbetsro.

Det är märkligt att Örjes inte ser sambandet mellan resultat och personaltäthet. Han fortsätter som i fullmäktige att hävda att det inte finns något samband trots att det finns rapporter som visar på att mindre grupper och ökade resultat går hand i hand!

I dagens artikel står det också att 1 av 10 elever inte får den hjälp och det stöd den behöver. Totalt handlar det om drygt 400 elever i Enköpings grundskolor. Skrämmande siffror!

Jag har ett par insändare på gång i EP och jag hoppas verkligen att de kommer in snart! Det är viktigt att vi får möjlighet att visa på bristerna i den moderatledda majoritetens politik och de satsningar vi vill göra när vi kommer till makten.

Vi vill bland annat öka personaltätheten för att ge varje elev rätt förutsättningar utifrån behov!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |