söndag 18 september 2011

Cynisk sjukförsäkringspolitik

Den moderatledda alliansens sjukförsäkringspolitik är helt enkelt cynisk. Det enda den bidrar till är att öka lönespridningen genom att sänka lägstalönerna.

Ingen kan ju ha undgått att inse att sjukförsäkringen INTE fungerar!? Den är orättvis, rättsosäker och gör omänskliga bedömningar av arbetsförmåga!

Här är några av bristerna:

1. Under en rehabiliteringsperiod i ett försök att återgå till heltidsarbete förlorar många helt sin sjukersättning. Det får till följd att flertalet slås ut, blir fattigare, sjukare eller arbetslösa!

2. Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan gör olika bedömningar av arbetsförmåga. Detta har fått till följd att många hamnat hos AF trots att man därifrån gjort bedömningen att de är oförmögna att arbeta. A-kassa betalas ut till människor som inte kommer att återgå till arbete pga sjukdom.

3. Deltidssjukskrivna tvingas söka heltidsjobb! Många äldre, med bara ett par år till pension, ska alltså försöka hitta enklare kontorsarbeten. Detta trots att man inte har tidigare erfarenhet. Idioti som faller på sin egen orimlighet!

Den borgerliga sjukförsäkringspolitiken handlar inte om att få människor tillbaka i arbete. Det handlar om att ta ifrån dem deras ersättning och tvinga dem att jobba till varje pris!

Det här är ingen "arbetslinje" - det är en FATTIGDOMSLINJE!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |