lördag 10 september 2011

Politi(S)kt engagemang


Publicerat i EP 2011-09-10

Svar till Vigg Troedsson EP 2011-09-08

Självklart finns från Socialdemokratiskt håll ett politiskt engagemang kring frågan om de som bor och verkar i Trögden, Veckholms skjutfält och den ansökan som Ledningsregementet skickat in till Länsstyrelsen.

Vi inser självfallet vikten av att vi från Enköpings kommun måste komma in med ett tilläggsyrkande till Länsstyrelsen där aspekterna framkommer kring hur en utökad verksamhet på skjutfältet kan komma att påverka de boende i närområdet . Detta är också något vi driver i Miljö- och byggnadsnämnden.

Länsstyrelsen kommer och ska självklart även i sitt beslutsfattande ta hänsyn till Ledningsregementets expanderande verksamhet och de krav som ställ på den.

Vi anser dock att man från Länsstyrelsen bör göra en sådan avvägning av försvarets ansökan så att beslutet medför att verksamheten även fortsättningsvis får en så begränsad påverkan som möjligt på närmiljön ur både miljö- och bullerhänseende.

Vi skulle också gärna vilja se att den dialog som nu startats mellan de boende och verksamma i Trögden, Ledningsregementet och oss politiker får en naturlig och kontinuerlig fortsättning och att informationsflödet blir tydligare och enklare. Vi är övertygade om att vi på det viset kan få en ökad ömsesidig förståelse och en minskad risk för missförstånd.

Matz Keijser (S)
2:e vice ordf.
Miljö- och byggnadsnämnen

2 kommentarer:

  1. Vill DU stänga ner skjutfältet som har varit där hur länge som helst och det är för ett pas månader sen som "folket" började klaga...

    SvaraRadera
  2. Som jag skrivit i både min insändare i EP och här på bloggen handlar det om att ha en så begränsad verksamhet som möjligt på skjutfältet.

    Därför är det viktigt att Länsstyrelsen tar hänsyn till miljö- och bullereffekter för närliggande områden vid en eventuell utökning av verksamheten.

    Därmed INTE sagt att skjutfältet ska stängas.

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |