torsdag 1 september 2011

Förvirrad (M)-politik!

Markus Lagerquist (M) flyttar från Enköping och jag måste försöka hitta någon annan moderat att följa och skriva om här på bloggen.

Tydligen har det redan löst sig i och med att jag nu för andra gången på kort tid kommer att kommentera ytterligare en debattartikel signerad Jessika Vilhelmsson, moderat riksdagskvinna från Enköping.

Idag skriver hon om ungdomsarbetslöshet och sänkt restaurangmoms. Som sig bör inleder hon sin artikel med att påpeka att den moderatledda regeringen har "ordning och reda i de offentliga finanserna".

Detta påpekade jag redan i mitt förra blogginlägg om Vilhelmsson och att det är något av ett moderat mantra.

Nu börjar jag fundera på om man inom det moderata partiet slagit vad om vem som kan få med det i flest insändare/debattartiklar. Kanske rent av får hon någon form av provision!?

Det mest intressanta kommer i den sista delan av debattartikeln där Vilhelmsson drar hela restaurangbranchen över en kam där hon menar att krögare är skattefuskare och bedriver sina verksamheter med svart arbetskraft.

Än mer spännande blir det när Jessika Vilhelmsson skriver om "trygga arbetsvillkor" samtidigt som den moderatledda alliansen ifrågasätter lagen om anställningsskydd (LAS).

Vidare menar hon att "vita anställningar ger tillgång till socialförsäkringssystemet". Ska man skratta eller gråta? Detta socialförsäkringssystem har moderaterna med all tydlighet varit med att urholka under de senaste fem åren. Vem fan vill ha tillgång till det?

Skämt åsido! Nu har Enköpings bidrag till den moderata riksdagsgruppen lyckats ge en ganska förvirrad bild av vad moderat politik egentligen står för vid två tillfällen på mindre än en vecka. GRATTIS!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |