fredag 30 september 2011

S(m)edlund x 2

Ordförande i skolnämnden Ingvar Smedlund (M) förekommer flitigt i dagens EP. Till en början på insändarsidan där han svara Jesper Englundh.

Som vanligt gör han det på sitt karaktäristiska sätt, och som vi vid ett flertal tillfällen kunnat läsa i EP, genom att uttrycka sig på ett sätt som skriker härskarteknik!

Till att börja med lägger han ord i mun på oss Socialdemokrater och påstår att vi sagt att "man (som oppostionspolitiker) inte behöver ta något som helst ansvar, det åligger majoriteten"!

Om Smedlund och övriga moderater bemödade sig att lyssna någon gång skulle man ha uppfattat att det snarare handlar om att, oavsett vad vi från oppositionen lägger fram för förslag, har den moderatledda majoriteten redan bestämt sig för att säga "Nej!" - även om det skulle ligga i linje med vad man själv anser i frågan!

I slutet på insändare kommer en sån där Smedlundsk "Goddag-yxskaft-knorr" som över huvud taget inte har med ämnet att göra! Jesper skrev i sin insändare att vi strävar efter full sysselsättning och då är nattis en förutsättning för att nå dit.

Smedlund lyckas alltså även vända detta till något negativt och påstår att vi dribblar med statistiken för arbetslöshet!? Kanske ska Smedlund ta och titta på vad den moderata arbetslinjen misslyckats med de senaste 5 åren! Snacka om att dribbla med statistik!

Lite längre in i tidningen ges Smedlund möjlighet att kommentera ett förslag från Ungdomsrådets ordförande Per Markus Risman om att tillsätta ett så kallat elevombud i kommunen.

Inte bara som oppositionspolitiker utan också som anställd inom skolans värd blir jag mäkta förvånad över det sätt Smedberg uttrycker sig angånde mobbing!

I slutet av artikeln står att läsa:

"Han tror inte det går att utrota mobbing helt och hållet.
- Jag tror aldrig vi kan få bort det, säger Ingvar Smedlund."

Jag blir både chockad och aningen rädd! Ute på skolorna jobbar vi med att ta fram likabehandlingsplaner och, precis som det beskrivs i artikeln, arbetar vi aktivt mot mobbing.

Att då ha en nämndordförande som inte tror på det arbetet blir till en absurd paradox!

Är det någon som ska stå för noll-vision och gå i bräschen för att nå dit måste det vara den högst ansvariga politikern - i det här fallet nämndorförande Ingvar Smedlund.

Istället signalerar Smedlund ut till den organisation han styr över - skolan - att "det är ingen idé för vi kommer ändå inte att nå dit"! Hur går man vidare efter ett sånt uttalande?

Så mycket för moderat skolpolitik - det är skrämmande!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |