måndag 5 september 2011

Krogen prioriteras före pensionärer


Så tydligt har det nog aldrig varit under den tid den moderatledda alliansregeringen suttit vid makten vilken grupp i samhället man sätter i första rummet!

Sänkt restaurangmoms går före sänkt skatt för pensionärer! Trots tidigare löften om det senare!

Man säger från de moderatledda leden att det ska löna sig att jobba. Men de som redan har jobbat klart då? Varför ska inte pensionärerna få känna att det har lönat sig att jobba? Pension är uppskjuten lön!

Här blir de ideologiska skillnaderna väldigt tydliga. Vi socialdemokrater ser hellre en rättvis skatt för pensionärer än att det ska bli någon krona billigare på krogen.

Som vanligt agnar den moderatledda regeringen med vaga löften där ordet OM är hullingen som väljarna helst inte ska se. Man lovar att förbättra för pensionärerna 2013 och 2014 OM det finns ekonomiskt utrymme.

När det gäller restaurangmomsen fanns aldrig några OM! Bara ett SKA! Restaurangmomsen SKA sänkas – till vilket pris som helst! Priset som nu pensionärerna får betala i och med uteblivna skattelättnader.

Det skulle vara spännande att höra de två riksdagsrepresentanterna från Enköping, Solveig Zander (C) och Jessika Vilhelmsson (M), försvara detta ställningstagande. Speciellt då kanske Zander, som för något år sedan "levde" som pensionär en hel dag och då sa sig få större förståelse för pensionärers situation.

Slutligen kan väl konstateras att detta förmodligen var dödsstöten för ett redan hårt ansatt KD. Socialminister Göran Hägglunds dagar är förmodligen räknade. Överkörd IGEN av de övriga allianspartierna!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |