tisdag 17 augusti 2010

Björklund saknar kunskaper

Ännu en gång går utbildningsminister Jan Björklund ut med kontroversiella uttalanden. Nu vill han införa elitklasser i den svenska skolan! Ännu en gång visar Björklund att han själv helt tydligt saknar rätt kunskaper för att besitta den position har gör!

Jag måste dock hålla med om att många högpresterande elever skulle kunna nå högre mål än de gör idag. Lösningen är dock inte att införa elitklasser och öka klyftorna i skolan och samhället.

Det handlar snarare om att sätta till mer resurser till de elever som behöver extra stöd. Det frigör tid för lärarna att lägga mer krut på de högpresterande eleverna! Det tjänar alla på!!!

Det finns forskning som talar om den så kallade 80/20-principen. Den innebär att lärare idag lägger 80% av sin tid på de elever med behov av särskilt stöd och 20% på de högpresterande. Med rätt resursfördelning skulle det kunna vara tvärt om utan att för den delen behöva se ökade klyftor i den svenska skolan med elitklasser àla Folkpartiet!

I Enköping vill vi socialdemokrater göra en extra satsning på elever med särskilda behov. Det i sig gör att vi ger varje barn en ärlig möjlighet till goda resultat - även de högpresterande!
/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |