lördag 22 oktober 2011

Borgarna bryter löften - igen!

Hur trovärdig är den moderatledda majoriteten i Enköping egentligen?

I min ena hand håller jag en folder i fyrfärgstryck med fyra till synes nöjda politiska ledare för de lokala allianspartierna och med rubriken "Enköping möter framtiden".

I min andra hand håller jag fredagens EP, sidan 4, med rubriken "Svångremmen dras åt i Enköping". Underrubriken förtydligar genom att förmedla "Nästa år räcker inte skatteintäkterna till att täcka utgifterna"!

I foldern står att läsa: "Vi behöver inte dra ner på vår service under 2012, inte heller säga upp personal eller skjuta investeringar framför oss."

I EP läser jag: "Varje förvaltning kommer att få hitta sina besparingar."

EP redovisar som sagt att skatteintäkterna inte kommer att täcka utgifterna.

I foldern slår sig de fyra allianspolitikerna sig för bröstet och stoltserar med: "Vi behåller länets lägsta kommunalskatt..."

Redan när budgeten togs i juni menade jag att exempelvis skolan inte kommer att få en budget som kommer att täcka löne- och hyreskostnaderna trots att man från alliansen med en dåres envishet hävdade att man "satsade" på skolan. Nu aviserar alltså den moderatledda majoriteten att det kommer att bli besparingskrav. För skolan finns inte så mycket annat att spara in på än personal och lokaler.

Räkna också med att uppdraget att se över utgifterna kommer att bli ett starkt argument i diskussionerna kring lokalfrågan. Redan i EP pratar finanskommunalrådet Anna Wiklund (M) om att "inte äga en massa onödiga fastigheter som kostar underhåll".

Därmed bekräftar också Wiklund min tes om att underhåll av fastigheter ligger långt ner på den moderata agendan och där simhallen är det senaste i raden på bevis för det!

Andra verksamheter som redan har mycket begränsade ekonomiska resurser är kultur och fritid, eller upplevelsesektorn som det numera kallas. Där går personalen och verksamheterna redan på knäna och att nu få ytterligare besparingskrav kommer att slå oerhört hårt.

Kommer vi få se att Kulturskolan flyttar in i nya lokaler på Joar så som den moderatledda alliansen lovar i sin fyrfärgfolder? Ytterst tveksamt!

Avslutningsvis - i foldern finns också en punkt där man kan läsa följande:

"Vi arbetar aktivt med medborgardialoger för att engagera kommuninvånarna i kommunens framtid och utveckling."

Tomas Rådkvist (kritisk folkpartist) skriver i dagens EP och förklarar med all tydlighet hur majoriteten inte heller här håller det man lovar!

Frågan kvarstår: Hur trovärdig är den moderatledda alliansen egentligen?

/Matz


1 kommentar:

  1. Moderaterna gör precis som deras ideologi men säger till medborgarna något helt annat !

    SvaraRadera

AddThis

Share |