måndag 24 oktober 2011

Om sanningen ska fram, Arkelsten

De stjäl våra begrepp och säger sig stå för frihet, jämlikhet, solidaritet och alla människors lika värde. De stjäl begreppen och försöker göra dem till sina. De kallar sig för "det enda arbetarpartiet" och försöker intala väljarna att det är sant.

Det man kan konstatera är att moderaterna insett hur rätt vi Socialdemokrater egentligen har. Problemet de har är bara att de inte vet hur man gör politik av det. Man säger en sak, men gör något helt annat - det kan vi se både på riksplanet och lokalt!

Senast vid förra veckans kommunfullmäktige pratade det moderata finanskommunalrådet Anna Wiklund om "rätten till full sysselsättning" och att ha ordning och reda i ekonomin är en "solidaritetshandling".

De använder orden, men frågan är om de förstår att använda dem i praktiken?

Det tar inte slut där! Nu försöker de skriva om historien!

I helgen påstod statsminister Fredrik Reinfeldt att moderaterna varit med och byggt upp välfärden i Sverige. Jag blir lite intresserad av hur han tänker.

Men han är inte ensam om sin "verklighetsuppfattning". Det är något som går i partiet!

Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten påstod igår i en intervju att moderaterna varit med och infört fri och lika rösträtt! Spännande!

När reportern kontrade med att konstatera att partiet inte alls var drivande i frågan utan tvärtom var emot allmän och lika rösträtt för 90 år sedan svarade den moderata partisekreteraren utan att blinka:

"Nej, nej, det är inte korrekt. Vi var ju med och genomförde det! Det fanns personer som var drivande. Bilden är mer nyanserad."

"De ljuger så de tror sig själva" är ett begrepp som ligger nära till hands att ta till, men jag avstår.

Trots allt måste man som Socialdemokrat ändå känna sig rätt nöjd!

För om sanningen ska fram så har ju moderaterna som sagt förstått att det socialdemokratin står för är något äkta och rätt. Därför vill de så gärna göra det till sitt eget. Så till den milda grad att de nu alltså också vill skriva om historien!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |