måndag 31 januari 2011

Anna Wiklund lurad?

"Pinsamt" säger Helena Proos i dagens EP om alliansen med moderata finanskommunalrådet Anna Wiklund i spetsen och hur de hanterat frågan om ett försvarshistoriskt telemuseum i Enköping. Pinsamt är nog det mest träffande ordet! Pinsamt, genant, penibelt...

Tankarna kring detta telemuseum presenterades vid ett kommunstyrelsesammanträde 2010 av Åke Jansson och Anders Gustavsson. Det var enbart positiva kommentarer som kom från den samlade politikerrrepresentationen inklusive den moderata företrädaren Bengt-Åke Gelin!

Nu backar alltså Anna Wiklund och säger att "det är obehagligt att man gått bakom ryggen" på henne. Läser man artikeln i EP visar det sig att Wiklund känt till tankarna om detta museum redan sedan 2008 då de första kontakterna togs. Frågan är då vilka det är, som enligt Wiklund, gått bakom ryggen på henne?

Kostnaderna för kommunen för att få till stånd detta museum skulle ligga runt 200.000 kr per år. En ganska ringa kostnad med tanke på vad ett liknande projekt skulle kunna tillföra Enköpings kommun i form av ökad turism och därmed ökade intäkter.

200.000 kr! Hade man från alliansen avstått från att tillsätta 1:a vice ordförande i samtliga nämnder hade man med råge haft täckning för denna kostnad!

Är det detta som kallas god ekonomisk hushållning? Pinsamt...

/Matz

3 kommentarer:

  1. Man blir ju nästan frisk så förbluffad blir man. Men inget förvånar längre. Man bävar för vad som skall komma härnäst.Ett badhus va vem har sagt det. Nä en liten gågata det är grejer det.
    Kör hårt Matz
    Lasse(s)

    SvaraRadera
  2. Hej Lasse! Härligt att höra från dig!

    Det är kanske på gågatan som Bengt-Åke Gelin och de andra gått bakom ryggen på Anna Wiklund!?

    Sköt om dig!

    /Matz

    SvaraRadera
  3. Anna Wiklund verkar se spöken överallt just nu...dessutom har Miljöpartiet brutit mot en ej existerande sekretess och farit med osanning och skrämselpropaganda. Stackars stackars Anna...

    SvaraRadera

AddThis

Share |