måndag 24 januari 2011

Strategi - skulle inte tro det...

I dagens EP redovisas att kostnaderna för politikers arvoden sjönk 2010. Finanskommunalrådet Anna Wiklund (M) hävdar att "det är en följd av strategiskt arbete".

Om hon med det menar att man under förra året utestängde Folkpartiet från ett antal platser i olika nämnder och arbetsutskott förstår jag hennes resonemang.

För bland annat i Kommunstyrelsen och Kommunstyrelsens Arbetsutskott saknades representation från just (FP) efter att de övriga tre partierna avbröt allianssamarbetet.

Men att gå så långt som att kalla det för "strategiskt arbete" känns lite väl magstarkt!

Det skulle också vara intressant att höra från finanskommunalrådet Wiklund vilken strategi man har för att dessa kostnader även fortsättningsvis ska sjunka. Är det månne strategin att tillsätta en extra vice ordförande i varje nämnd? För så ser ju de facto sanningen ut!

För även om antalet nämnder minskat med en i och med sammanslagningen av kultur och fritid till upplevelsenämnden så kommer det ju snarare att få till följd att kostnaderna ökar i och med att det blir ytterligare sju årsarvoderade fritidspolitiker.

Nej, Anna Wiklunds analys av varför kostnaderna för politikers arvoden sjunkit är nog snarare ett sätt att försöka ge sken av att man från den moderatledda alliansen försökt styra upp kostnadesutvecklingen och på det viset framstå som "duktiga".

Sanningen är nog snarare mer i linje med Helena Proos analys att det pga valåret som var inneburit att närvaron varit sämre då många trappat ner för att efter valet avgå.

Förhoppningsvis kommer EP att följa upp kostnadsutvecklingen med jämna mellanrum och själva prognostisera vilken den verkliga kostnaden blir för mandatperiodens första år!

/Matz

1 kommentar:

  1. Strategin kan ju faktiskt vara att man bytt en snöspade på stan mot en extra klubba inne i kommunhuset och därmed kvittat kostnaderna! ;)

    SvaraRadera

AddThis

Share |