måndag 3 januari 2011

Spännande start i Miljö- och Byggnadsnämnden

Så var då det första nämndmötet med Miljö- och Byggnadsnämnden avklarat! Ett ganska lugnt och sansat möte i det stora hela.

Det enda som skapade lite oreda var när Moderaterna i frågan om arbetsutskottets sammansättning helt plötsligt lägger ett förslag om att utöka antalet ledamöter från tre till fyra. Anledningen var att "moderaterna också skulle få en plats"!

Platsen som förste vice ordförande har ju gått till Folkpartiet och tydligen har inte den förhandlingen fallit i god jord inom hela den moderatledda alliansen!

Snabbt som sjutton begärde jag att vi skulle få ajournera oss för att ta ställning till förslaget! Det kom som en blixt från klar himmel! Vi var ju helt inställda på att alla skulle bifalla det förslag som fanns i handlingarna med tre ledamöter och tre ersättare - och så kom alltså detta!

Vi enades om att i första hand bifalla ursprungsförslaget, men att om det nya förslaget fick gehör skulle vi yrka på att även oppositionen skulle få ytterligare en plats. Det måste ju vara någon form av balans även i AU!

Nåja, jag vet inte om någon hörde våra överläggningar eller inte, men när mötet återupptogs drog (M) tillbaka sitt yrkande! Istället fick man igenom ytterligare en adjungering till AU.

Med facit på hand inser jag nu att detta var ännu ett sätt att för Moderaterna tillförskansa sig arvoden och maktpositioner, vilket också medför ökade kostnader för nämnden i just arvoden och ersättning för förlorad arbetsförtjänst.

I övrigt var det som sagt mestadels informationsärenden, där vi som är nya fick en bra mjukstart och en chans att lära känna några av de tjänstemän vi kommer att komma i kontakt med i vårt uppdrag. Vi avslutade också mötet med en rundvandring på Miljö- och Stadsbyggnad!

Vår sammansättning i gruppen känns också riktigt bra med en bra blandning av kompetenser som kompletterar varandra. Ser verkligen fram emot den här mandatperioden och det jobb vi har framför oss!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |