söndag 25 oktober 2009

Kongressugen!

Den 28 oktober startar Jobbkongressen. Funderar på att följa den på plats i Älvsjö om det går. Åtminstone ska jag vara där ett par dagar. Är ju så lyckligt lottad att jag har svärföräldrar som bor i Huddinge, så logifrågan är redan löst!

Alla säger att ”det lyser” om Mona just nu och därför skulle det vara extra intressant att få vara på plats under hennes öppningsanförande på onsdagen.

På torsdagen (vilken kommer att bli min besöksdag) är det Thomas Östros som inleder i talarstolen med att prata om hur ansvarsfull ekonomisk politik sätter jobben först. Alltså helt i linje med kongresstemat. Ingen knäpper Thomas på näsan i de ekonomiska frågorna. Nästa gång du ser en debatt mellan Östros och Borg ska du lägga märke till Borgs flackande blick medan Thomas står stadigt med båda fötterna och en blick som går rakt igenom sin motståndare. Ganska roligt att titta på faktiskt!

På fredagen är det Thomas Bodström som vill låta ungdomsgenerationen ta plats. Både ämnet i sig är intressant men också självfallet hur han själv kommer att bli bemött från partikamrater med tanke på den senaste tidens hårdbevakning av hans riksdagsuppdrag kontra åtaganden inom juridiken.

På lördagen är det en av mina favoriter inom partiet, Ylva Johansson, som ska tala om kvaliteten i välfärden. Ylva ger alltid ett korrekt intryck! Hon är vältalig och personifierar verkligen socialdemokratisk grundideologi. Har hört henne några gånger nu, men blir fortfarande fascinerad av hennes retorik och kunnande. Hon viker heller aldrig ner sig i en debatt!

Som vanligt lägger man kulturen sist! Det spelar ingen roll på vilken arena man befinner sig så blir det alltid så att kulturen vacker får vänta på sin tur! Stå på dig Pagrotsky! För det är just Leif Pagrotsky som på söndagen bär in den kulturella fanan på kongressen och kommer i sitt anförande att tala om kultur i brytningstid.

På söndagen den 1 november tillträder också Helena Proos som oppositionsråd i Enköping. Passande att just hon är kongressombud och finns på plats i Älvsjö! Förhoppningsvis kan vi få lite media på detta också!

Om jag inte är där då så:

GRATTIS HELENA!!!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |