tisdag 20 oktober 2009

Zander blundar IGEN!

För inte så länge sedan hade jag en debatt med Solveig Zander (C) angående huruvuda det finns fattiga i Sverige eller inte. Min mening var då att om man uppfattar sig som fattig är det en sanning. Zander däremot hävdade, såväl i vår debatt som i TV, att det inte finns några fattiga.

I bokslutsdebatten i fullmäktige kom frågan upp om att allt fler ungdomar, och då speciellt flickor, mår allt sämre rent psykiskt. Helena Proos, Magnus Ahlkvist m.fl. pekade på siffror från landstinget om att Enköping har de sämsta siffrorna i länet.

Än en gång blundar Solveig Zander för verkligheten. Hon menade att de unga flickorna "säger att de mår dåligt" men att det inte behöver stämma med verkligheten. Snack om skygglappar! Om flickorna anser att de mår dåligt är det deras verklighet och den kan vi inte blunda för.

Solveig Zander menar att det inte är ett unikt problem för Enköping utan att det ser likadant ut i hela landet. Solveig Zander - hur hjälper det de flickor som dagligen lever i denna verklighet? Att tillsätta (återinsätta) en tjänst som ska jobba med drogförebyggande arbete hjälper inte de flickor som utger sig för att de mår dåligt idag!

Nej, Solveig Zander - ta bort skygglapparna och se andras verklighet!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |