måndag 26 oktober 2009

Moderat rädsla och ångest?

I lördagens webbupplaga av DN går det att läsa om att Reinfeldt flirtat med Miljöpartiet. Anledningen tycks vara att man för det första är oroliga för att Sverigedemokraterna (om de kommer in i riksdagen) kan komma att bli vågmästare. För det andra pekar väljarsiffrorna för allianspartierna käpprätt nedåt!

Detta talar sitt tydliga språk! Reinfeldt har helt tappat tron på sina samarbetspartners och sämst i kurs står Göran Hägglund (KD). Inte heller Maud Olofsson (C) eller Jan Björklund (FP) tycks ha något som helst hopp om att KD ska klara 4-procentspärren i och med att de håller med i Reinfeldts uttalade oro.

Vore jag Reinfeldt skulle jag nog oroa mig minst lika mycket för de andra två samarbetspartierna i alliansen. Båda balanserar på en skör tråd på den berömda spärren i de senaste mätningarna!

Reinfeldt kan flirta bäst han vill - Maria Wetterstrand och Peter Eriksson han gett tydliga signaler om att det är RödGrönt samarbete som gäller och att man vill bilda regering tillsammans med Socialdemokraterna och Vänstern!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |