fredag 18 juni 2010

Historiska resultat

Nu duggar det tätt med omröstningar. Riksdagen sa igår, med liten mariginal, ja till att bygga ut kärnkraften - 174 röster för JA och 172 Nej.

Nu ryktas det om att vissa centerpartistiska rikdagsledamöter överväger att hoppa av sitt parti. Den stora frågan är väl hur centerpartiet i stort och miljöminister Andreas Carlgren i synnerhet ska kunna se väljarna i ögonen under valrörelsen. Det här är nog det största miljösveket i modern tid!
(På bilden tidigare statsminister Torbjörn Fälldin (C) som stolt bär märket "Kärnkraft - NEJ tack!")

Omröstning nummer två som känns något historisk är att stödet för den svenska monarkin når nya bottennoteringar - 46%! Resultatet presenteras 24 timmar före det kungliga bröllopet.

Kan det vara så att folk i allmänhet har tröttnat på hur media sprutar ut sin minutiösa bevakning av kronprinsessans bröllop och allt som hör därtill? Stödet för det blivande brudparet är ännu lägre - 40% enligt undersökningen! En fjärdedel av de tillfrågade i undersökningen vill dessutom avskaffa kungahuset helt och hållet.

Samtidigt presenteras nyheter om att representanter för diktaturer och andra förtryckarregimer tydligen är inbjudna till morgondagens bröllopsfirande.

Stockholmare och turister börjar dessutom att tröttna på alla avspärrningar som görs på grund av att bröllopsgäster ska förflytta sig i huvudstaden. Underbar PR för nationen Sverige och dess monarki!

Imorgon smäller det! Holland-Japan kl. 13.30 på SVT2!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |