torsdag 5 juli 2012

Björklund en politisk tragedi

Satt och tittade på morgonintervjun med utbildningsminister Jan Björklund (FP) på SVT:s Godmorgon Sverige. Kunde inte låta bli att dra på smilbanden av det Björklund sa.

För det första slog han ifrån sig frågorna om den kritik som kommit från bland annat moderaterna Reinfeldt och Borg och som riktats mot FP de senaste dagarna.

För det andra menade Björklund att de rödgröna partierna i allmänhet och Socialdemokraterna i synnerhet inte redovisar någon politik.

"Det är bara spel på en planhalva där motståndarna lämnat walk-over" menade Jan Björklund!

Ett mycket intressant uttalande av en minister vars regering i varje opinionsmätning tappar allt mer mark just på grund av sin bristfälliga politik!

Än mer lustigt blir Björklunds uttalande när Rapport direkt efter intervjun presenterade resultatet av en mätning om viktigaste sakfrågorna för väljarna, som gjorts av TNS SIFO!

Här redovisas bland annat att alliansen, och då kanske framför allt utblidningsminster Björklund, inte längre äger frågan om skola och utbildning!

De rödgröna partierna har också tagit tillbaka sjukvårds- och sysselsättningspolitiken enligt väljarundersökningen.

Björklunds trovärdighet som utbildningsminister och som representant för den moderatledda alliansregeringen måste återigen ifrågasättas.

Det blev också väldigt tydligt i intervjun att Jan Björklund och folkpartiet inte är annat än ett stödparti till moderaterna. Alliansens väl går före FP:s!

KG Bergström gjorde lite senare i programmet ett kort analys av utbildningsministern och kallade Björklund en "politisk tragedi" som tagit FP längre till höger och att hans "majors-image skrämmer bort väljare"!

Ikväll är det Björklund som genomför sitt "språktest" när han talar i Almedalen!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |