tisdag 3 juli 2012

M och KD kritiserar FPI söndags skrev jag om KD:s låga siffror i opinionsmätning efter opinionsmätning. Nu visar det sig att det inte bara är jag som tror att KD mycket väl kan hamna utanför riksdagen vid valet 2014.

United Minds presenterar idag ytterligare en mätning som visar att över hälften av väljarna tror att KD kommer att ramla ur riksdagen, vilket också skulle innebära regeringen Reinfeldts fall!

Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg ser självklart allvarligt på situationen och menar att partiet nu måste satsa på frågor som rör barn och unga för att stärka stödet hos väljarna.

Ankarberg slår in en del öppna dörrar när hon bland annat menar att man ser stora brister när det gäller arbetslösheten! Man får bara lust att säga välkommen till verkligheten ni "verklighetens folk"!

Vidare går Ankarberg till angrepp mot Folkpartiet och utbildningsminister Björklund när hon säger att "skolan inte ger den bildning som behövs för livet"! Starka ord må jag säga!

Nåja, nu var ju inte Ankarberg den enda som idag kritiserade FP och visar på att allianssamarbetet börjar falla isär.

Almedalstalare idag var ingen mindre än moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt, som i sitt tal öppet kritiserade Björklund och FP om deras förslag om språktest för nyanlända i Sverige.

Reinfeldt berättade om ett möte med en kvinna som lärt sig svenska genom sitt jobb. Han avslutade genom att skicka följande känga till Björklund:

"Se där - det kanske inte behövs ett språktest ändå!"

Nu återstår bara en fråga; Vart har centern tagit vägen? Eller för att citera en gammal ABBA-text:

"Tystnaden är så total!"

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |