måndag 9 juli 2012

Löfven vinnare i Almedalen

Almedalsveckan är över för denna gång och det har som vanligt varit intressant att följa partiledarnas tal dag för dag.

Inte helt oväntat har det kastats ömsom pajer och ömsom skit mellan politiska opponenter, men det som kanske överraskar mest är att det också förekommit en helt del av den varan inom den moderatledda alliansen!

Reinfeldt gav Björklund en språktestskänga. Björklund kritiserade regeringen. KD kritiserar FP för att den svenska skolan inte håller måttet.

Annie Lööf anser att hela alliansen behöver trycka på den stora "refreshknappen" och tror att receptet är att återanvända Maud Olofssons badtunneknep!

Göran Hägglund var inte överens med Lööf om att alliansen tappat styrfart och tackade bestämt nej till att hoppa i galen tunna med centerledaren!

Från allianshåll kommer det hela tiden påpekanden om att vi Socialdemokrater inte talar om vilka vi kommer att sammarbeta med efter valet 2014!

Almedalsveckan har visat att man med all rätt har anledning att ifrågasätta om det över huvud taget finns någon allians att tala om! Den interna kritiken och bristen på politik, visioner och mål talar sitt tydliga språk!

Stefan Löfvens tal däremot visade tydligt på framtidstro, visioner, modernitet och politiska idéer med begrepp som "hållbar frihet!. Det visade också på att Socialdemokratin åter igen äger frågorna om sysselsättning, skola, utbildning, vård och omsorg!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |