måndag 10 september 2012

Natti natti(s) Sabuni

Först var det bara moderaterna men nu verkar de ha fått med sig även resten av allianspartierna!

Moderaterna skrev om historia i sitt idéprogram och tog klassiska Socialdemokratiska begrepp och politik i försök att göra det till sitt eget!

Nu är det alltså dags för de andra partierna i alliansen att i sann stödpartianda följa i moderaternas fotspår!

Senast i raden av politiska "stölder" står folkpartiet för och som dess företrädare står förskoleminister Nyamko Sabuni, som helt plötsligt meddelar att man nu kommer att skjuta till pengar för att stimulera kommuner att erbjuda barnomsorg på kvällar och nätter.

När vi Socialdemokrater i flera års tid pratat om NATTIS har det från den moderatledda alliansen rent reflexmässigt kommit ett mycket tydligt NEJ! Detta har gällt både på regeringsnivå som lokalt här i Enköping!

För mindre än ett halvår sedan sa Sabuni att nattis är "ett slöseri med skattemedel. Dessutom bör i första hand föräldrarna bära ansvaret för att hitta andra lösningar." Den retoriken känner vi även igen från företrädare för allianspartierna i bland annat skolnämnden i kommunen!

Den moderatledda regeringen har gett Skolverket i uppdrag att kartlägga behovet av barnomsorg på obekväma arbetstider. Resultatet ska presentera i september - 2013!

Men nu kan alltså uppdragsgivaren själv, förskoleminister Sabuni, inte vänta längre. Hon och den moderatledda regeringen har insett att Socialdemokraterna har rätt - IGEN!

Den moderatledda alliansen har startat sin valrörelse. Det står helt klart! Strategin är också mycket tydlig:

Plocka russinen ur den Socialdemokratiska kakan och gör till "sin egen" politik!

Nu är det inte bara vi Socialdemokrater och media som genomskådat den frustration och förtvivlan som genomsyrar den moderatledda alliansen. Väljarna har också börjat le i mjugg åt den farsliknande politska krigsföring allianspartierna begagnar sig av!

/Matz

1 kommentar:

  1. Visst är det så Matz, men det liknar mer tragedi än fars tycker jag. Riktigt tragiskt kan det bli om väljarna inte genomskådar spelet före nästa val.

    Ser man till Enköping så hade Folkpartiet nattis i valprogrammet men vågade/kunde inte ens lyfta det till diskussion i alliansen. Det och alliansens budgetförslag visar på en idestöld som inte har annat syfte än att bli omvald 2014.

    SvaraRadera

AddThis

Share |